Quantcast
THE STREAM

Χανιά: Ψύχραιμος ιδιοκτήτης καντίνας ρίχνει κλωτσομπούνια σε γυναίκες γιατί είχαν δικό τους φαγητό

Δεν έχει σημασία το ότι η κουζίνα είναι κλειστή, ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ


THE NEWSROOM · 3 Ιουλίου 2019

Μια καντίνα που ανήκει στους Σοπράνους της Λεβεντογέννας (οικογένεια Σοπρανάκη, ίσως) φαίνεται πως επισκέφθηκε μια μεγάλη παρέα στο Σταυρό Ακρωτηρίου του νομού Χανίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης», μια παρέα 17 ατόμων, και πιο συγκεκριμένα γυναίκες μέλη αυτή της παρέας, δέχτηκαν επίθεση με κλωτσομπούνια από ολόκληρη πιθανώς την οικογένεια του ιδιοκτήτη μιας καντίνας.

Αυτό που είναι 100% ελληνικό όμως, είναι τα αίτια της επίθεσης: Η διεύθυνση της καντίνας φαίνεται να εξοργίστηκε, επειδή 3 άτομα από τα 17 είχαν μαζί τους σάντουιτς, αν και η κουζίνα του μαγαζιού εκείνη την ώρα ήταν κλειστή και η παρέα είχε ήδη πάρει καφέδες και μπύρες από το μαγαζί. Το πρώτο βήμα ήταν μια όχι ιδιαίτερα ευγενική απαίτηση να σταματήσουν το φαΐ, το δεύτερο (όταν κάποιος συνέχισε να τρώει) ήταν ένα attack σε άπταιστα γαλλικά.

Ε, το τρίτο βήμα ήταν αυτό που φαντάζεστε: Μετά από ένα γύρο κλωτσομπούνια, στόχος του οποίου ήταν γυναίκες σύμφωνα με την καταγγελία, η παρέα τελικά αποχώρησε (ή υποχώρησε, θα έλεγε κανείς) με συνοδεία μπινελικίων και απειλών. Μία από τις γυναίκες κατέληξε τελικά στο νοσοκομείο Χανίων, που οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε κακώσεις και ρωγμώδες κάταγμα σε δάκτυλο του ποδιού.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η παρέα που έκανε την καταγγελία έχει στήσει και ένα email, με σκοπό να γίνει άτυπο λεύκωμα εμπειριών άλλων ατόμων από την καντίνα με τα προβλήματα διαχείρισης θυμού. Όπως αναφέρει η καταγγελία:

«Ένα απίστευτο γεγονός προπηλακισμού και ξυλοδαρμού έλαβε χώρα την Κυριακή 30/06/19 απόγευμα σε παραλία στο Σταυρό Ακρωτηρίου του νομού Χανίων. Πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν η οικογένεια των ιδιοκτητών καντίνας και παρέα πελατών.

Αφορμή στάθηκαν κάποια σάντουιτς που τρεις εκ των πελατών έφεραν μαζί τους έπειτα από ενημέρωση ότι η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή. Να σημειωθεί ότι μία εξ’ αυτών ήταν μητέρα θηλάζουσα με βρέφος 5 μηνών.

Ακολούθησε η αγενής σύσταση από πλευράς των ιδιοκτητών η οποία ταχύτατα κλιμακώθηκε σε ένα παροξυσμό ύβρεων και προπηλακισμό των συγκεκριμένων πελατών. Ενώ έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την πλευρά των μελών της παρέας ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, η άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών γινόταν ολοένα και πιο επιθετική. Σε ένα παραλήρημα ύβρεων, σεξιστικών χαρακτηρισμών και απειλών από την ιδιοκτήτρια και την κόρη της, ο 50χρονος ιδιοκτήτης σηκώθηκε με δολοφονική ψυχρότητα και επιτέθηκε σε κοπέλα της παρέας την οποία έσπρωξε και έριξε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά σε δεύτερη κοπέλα την οποία γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και αφού την έριξε κάτω τη γρονθοκόπησε ξανά. Αμέσως μετά επέστρεψε στο τραπέζι του και κάθισε με πρωτοφανή ηρεμία.

Παρά το σοκ της αγριότητας η παρέα των πελατών αισθανόμενοι διαρκή απειλή για την σωματική της ακεραιότητα αποφάσισε να αποχωρήσει από την καντίνα ενώ οι απειλές και οι ύβρεις από την πλευρά των ιδιοκτητών συνεχιζόταν με την ίδια ένταση.

Στη συνέχεια έγινε εξέταση και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γρονθοκοπημένη κοπέλα από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Γ.Ν.Χανίων (κάκωση αριστερής κροταφογναθικής, κάκωση δεξιού οφθαλμού και ρωγμώδες κάταγμα δακτύλου ποδιού) καθώς και καταγραφή του ξυλοδαρμού. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων όπου κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στο πρόσωπο του 50χρονου ιδιοκτήτη της καντίνας παρουσία 17 μαρτύρων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη συμπεριφορά και την βιαιοπραγία εκ μέρους των ιδιοκτητών της εν λόγω καντίνας απέναντι σε αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες και στην υπόλοιπη παρέα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει ένα πλήθος προφορικών και γραπτών αναφορών για την αγενή και επιθετική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών.

Η χθεσινή κλιμάκωση σε βία και ξυλοδαρμό πρέπει να αποτελέσει συναγερμό για όλη την δημοκρατική κοινωνία των Χανίων που θέλει να προασπίσει το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις παραλίες χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο στους σεξιστές τραμπούκους που απειλούν τον δημόσιο χώρο προωθώντας τον τουρισμό για λίγους στο βωμό του οικονομικού τους κέρδους.

Καλούμε-προτρέπουμε οποιονδήποτε ήταν παρών στο περιστατικό ή έχει έρθει αντιμέτωπος με παρόμοια συμπεριφορά από τα συγκεκριμένα άτομα να επικοινωνήσει μαζί μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  [email protected]

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούμε να απομονώσουμε τις φασιστικές σεξιστικές συμπεριφορές!

Υπογραφή

Οι παρούσες-παρόντες στο περιστατικό»

Με λίγη τύχη πάντως οι ιδιοκτήτες της καντίνας μπορεί να γίνουν ταινία του Γκάι Ρίτσι, ποτέ δεν ξέρεις.

 

Best of internet