Quantcast
THE STREAM

Κάπου 5.3 εκατομμύρια posts στο Insta έχουν ήδη φέρει οι ινφλουένσερς στη Σαντορίνη

Το πρώτο πενταετές πλάνο για αύξηση της παραγωγικότητας σέλφι στη χώρα δείχνει ήδη αποτελέσματα


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2019

Ακόμη κι αν τα πράγματα πηγαίνουν παντού κατά διαόλου στη χώρα μας, τουλάχιστον πηγαίνουν καλά στο Instagram: Αυτό είναι το δίδαγμα από ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η γνωστή Αγγλική οικονομική εφημερίδα Economist, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα αφιερωμένο στη μαγευτική Σαντορίνη άρθρο ενός προσκείμενου στον Economist περιοδικού.

Τι μαθαίνουμε λοιπόν για το διεθνές σουξέ της Σαντορίνης από τα εν λόγω μέσα; Πρώτον, ότι σπάει κάθε ρεκόρ στο Instagram, καθώς μέχρι στιγμής το hashtag #santorini έχει σκοράρει κάπου 5,3 εκατομμύρια posts (5,337,647 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Αν υπήρχε κάποιος δείκτης για παραγωγή μέσω σελφοκόνταρου (και άλλων, πιο βασικών μέσων) δηλαδή, η Σαντορίνη μας θα έπαιρνε βραβεία παραγωγικότητας από την ΕΕ:

Όλα καλά μέχρι εδώ. Υπάρχουν βέβαια και κάποια θεματάκια που έχουν δημιουργηθεί, όπως ότι δεν έχει μείνει πλέον κανένα μέρος απάτητο, καθώς οι τουρίστες σκαρφαλώνουν παντού σαν το κατσίκι της Τζένης Μπαλατσινού, προκειμένου να φωτογραφηθούν:

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ντόπιοι έχουν αναγκαστεί να βάλουν πινακίδες προκειμένου να ηρεμήσουν οι αχόρταγοι για φωτογραφήσεις τουρίστες. Με τις ταμπέλς να δηλώνουν «σεβασμός!… είναι οι διακοπές σας… αλλά είναι και το σπίτι μας»:

Ούτε τα ξενοδοχεία βοηθάνε σύμφωνα με τον Economist, καθώς πρακτικά στηρίζουν τη βιομηχανικού τύπου φωτογράφηση φέρνοντας επαγγελματίες φωτογράφους για να γεμίσει άψογα το Instagram των πελατών τους. Δείτε το βίντεο:

«Εντερπρενερισμός ή βασικότητα» (θα μπορούσε να) είναι το σλόγκαν μας, έξω οι μίζεροι από δω.

 

Best of internet