Quantcast
THE STREAM

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε unfollow κατάφερε να πετύχει η Athens Voice με το χτεσινό ποστ της

Δυστυχώς, η Athens Voice πληρώνει την έλλειψη κανονικών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα των Σταλινομαδούρων


Με συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται πως έχουν υποδεχθεί τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις τα δημοφιλή free press της πόλης. Χαρακτηριστική της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής η στάση της δημοφιλούς για την φιλοξενία ψύχραιμων φωνών όπως η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Μάνος Βουλαρίνος, Athens Voice, η οποία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη για αντικυβερνητικό χαβαλέ το ζήτημα του θανάτου μιας 50χρονης νοσοκόμας από την Αρμενία.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως παρότι η στήλη στην οποία δημοσιεύτηκε το σχόλιο υποτίθεται πως είναι το “inbox” της Athens Voice, το ίδιο το μέσο το υπερασπίστηκε σαν να είναι δικιά του ανάρτηση. Με βάση αυτά, μπορούμε να ποντάρουμε με ασφάλεια στο ότι είτε τη στήλη τη γράφει ανώνυμα ο Μάνος Βουλαρίνος, είτε η Athens Voice νιώθει κοντά με τους αναγνώστες της που ειναι ραντομ ακροδεξιοι ταξιτζήδες.

Η εν λόγω ανάρτηση ήταν αυτή:

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του προεδρικού.»

Είναι φανερό πως ήταν σημαντικό ο όχι ιδιαίτερα τυχαίος θάνατος μιας 50χρονης γυναίκας να χρησιμεύσει ώστε να κάνει η Athens Voice κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τις επιλογές τους στη μεταναστευτική πολιτική, κάτι που βέβαια έγινε αντιληπτό μετά από ένα εκτενές κείμενο απάντησης – συγγνώμης αρκετές ώρες μετά. Είναι κρίμα δυστυχώς που χιλιάδες άλλοι δεν κατάλαβαν την τόσο σημαντική αυτή αποστολή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα γαλλικά στα σχόλια της Athens Voice:

Σε κάθε είδους άρθρο:

Και συνεχίστηκε και έξω από το facebook της Athens Voice:

Κάποια στιγμή λίγες ώρες αργότερα και μετά από τον τόσο ενθουσιασμό, η περίφημη ανάρτηση κατέβηκε άδοξα. Παίρνοντας λίγο ακόμη χρόνο, η Athens Voice έβγαλε ένα περίπου απολογητικό κείμενο, όπου τονίζει ότι ίσως φταίει και η ίδια γιατί είναι τόσο αβανγκάρντ, αλλά φταίει και το κοινό λόγω των περιορισμένων νοητικών του δυνατοτήτων:

«Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες.»

Η φάση γίνεται ακόμη καλύτερη στη συνέχεια, όπου η Athens Voice εισάγει την ενδιαφέρουσα έννοια των «κανονικών ανθρώπων», από τους οποίους και μόνο οφείλει κανονική συγγνώμη:

«Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους.»

Το σχόλιο αυτό έγινε δεκτό με ανάλογο ενθουσιασμό με τα προηγούμενα:

Εντωμεταξύ, μέσα σε όλες τις μαζικές εκκαθαρίσεις σχολίων και χρηστών, η Athens Voice βρήκε χρόνο να ανοίξει ένα diss και με την Έφη Αχτσιόγλου. Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο για αυτόgentrification του ίδιου του μέσου πάει μια χαρά, καθώς έχει χάσει από χτες χιλιάδες χρήστες, είτε επειδή τους μπλόκαρε είτε επειδή έφυγαν μόνοι τους με ένα report για hate speech ο καθένας: Πιο συγκεκριμένα, η AV μετράει από χτες κάπου 15000 λιγότερους followers.

Σε κάθε περίπτωση, το Ίντερνετ το καταδιασκέδασε:

Gepostet von Ne Cede Malis am Sonntag, 30. Juni 2019

Τώρα που τελείωσε η free agency, ας γυρίσουμε στην κανονικότητα

Gepostet von Πάτροκλος Τσελέντης am Sonntag, 30. Juni 2019

Πάντα πίστευα (κι ακόμα το πιστεύω) ότι στο χιούμορ δεν υπάρχουν όρια. Δεν υπάρχουν όρια όμως, όταν δεν έχεις κακή προαίρεση. Κι εσείς ρε μισάνθρωποι του Athens Voice (official) έχετε κακή προαίρεση.

Gepostet von Johnny O'Malaf am Sonntag, 30. Juni 2019

Gepostet von Polyvios Hadjipolycarpou am Sonntag, 30. Juni 2019

Εσείς ζητήσατε συγγνώμη απ το Αθενς Βοις που παρερμηνευσατε αυτο που είπε ή εισθε τίποτα αριστεροφασιστες Σταλινομαδουροι?

Gepostet von Akis Georgakopoulos am Sonntag, 30. Juni 2019

Μεταγραφή αεροδρομίου.

Gepostet von Vasilis Sakarelis am Sonntag, 30. Juni 2019

Αφιέρωμα στις καλύτερες πηγάδες της Πελοποννήσου που μπορείς να απολαύσεις τα καλύτερα δροσιστικά κοκτεηλζ με την καλύτερη συντροφιά της πολης!1

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Sonntag, 30. Juni 2019

Μόνο κανονικοί άνθρωποι θα καταλάβουν, μπορεί και όχι

Gepostet von Panayotis Kinanlis am Sonntag, 30. Juni 2019

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ 0,60 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Gepostet von Πάτροκλος Τσελέντης am Sonntag, 30. Juni 2019

Και εις ανώτερα ΠΣΥΧΟΥΛΕΣ μου

Gepostet von Λυκούργος Χατζηιωαννίδης am Sonntag, 30. Juni 2019

Gepostet von Stelios Mavrogiannis am Sonntag, 30. Juni 2019

Από τη μεριά μας, μια φιλική συμβουλή:

 

Best of internet