Quantcast
THE STREAM

Η Βάνα Μπάρμπα κατεβαίνει με το ΚΙΝΑΛ, χαρούμενο το 1994

Λείπει ο Ανδρέας, ο Τζώρτζογλου και ο Μανούσος Μανουσάκης για να τηλεμεταφερθούμε στα 90s που αγαπήσαμε


THE NEWSROOM · 7 Ιουνίου 2019

Μια μεταγραφή αεροδρομίου, και πιο συγκεκριμένα αυτού στο Ελληνικό που έχει κλείσει εδώ και 15 χρόνια, έκλεισε η τσαρίνα του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η πασίγνωστη ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα αποκάλυψε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου ότι  το ΚΙΝΑΛ της έχει κάνει πρόταση και ότι σκέφτεται σοβαρά να πει το μεγάλο ΝΑΙ.

Όπως είπε η Βάνα Μπάρμπα επί του θέματός μας, είναι πολύ σημαντικό το ότι ο πρόεδρος του κόμματος (της καρδιάς της) είναι γυναίκα:

«Μου έγινε μια πρόταση από το ΚΙΝΑΛ, από το ΠΑΣΟΚ. Για μένα είναι ένα κόμμα της καρδιάς εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος που με κάνει να θέλω να συμπράξω είναι γιατί πρόεδρος είναι γυναίκα.

Θεωρώ ότι οι γυναίκες στην πολιτική, στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας, παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Είναι τρομερό να είναι μόνο 5%. Ανδροκρατούμενο τελείως το πολιτικό τοπίο του τόπου…»

Δεν είναι όμως μόνο η πίστη στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και ότι η κ. Γεννηματά είναι γυναίκα αυτά που σπρώχνουν την Βάνα Μπάρμπα προς την πράσινη σημαία. Είναι και ο ίδιος ο τσαμπουκάς της αρχηγού που την τράβηξε, ο οποίος φάνηκε καθαρά στο πρόσφατο (αριστοτεχνικό) πισώπλατο μαχαίρωμα η Φώφη έριξε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Κι επειδή θεωρώ ότι είναι μία γυναίκα που έχει και τα guts (σ.σ. τα κότσια), είδαμε και τελευταία τις αποφάσεις της… Μ’ αρέσει, θέλω να συμπράξω.»

Προφανώς έπαιξε κάποιο ρόλο και η εμφάνιση της Τζένης Μπότση στο πλευρό του εκλεκτού της ΝΔ στο δήμο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη για να πάρει το όπλο της η Βάνα. Δείτε το βίντεο:

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια εδώ. Παρότι η Βάνα δήλωσε πως ΠΑΣΟΚ μάθαμε από μικρά παιδιά, το 2012 κάπως έτυχε και κατέβηκε με το ακροδεξιούλι ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, με το οποίο απέτυχε να μπει στη Βουλή:

Να σημειωθεί ότι δεν ήταν αυτό το μόνο ενδιαφέρον που είπε η Βάνα Μπάρμπα τις τελευταίες μέρες. Η βετεράνος ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το πως μπορεί κανείς να συνδυάσει τον Ιησού Χριστό με το Βούδα.

Η αλήθεια είναι ότι άμα είναι να έχουμε γκουρού, γιατί να μην είναι η Βάνα Μπάρμπα αυτός:

«Τα αγαπημένα μου αντικείμενα στο σπίτι είναι ένα καντηλέρι και ένας Βούδας που έχω αγοράσει όταν ήρθα στην Αθήνα. Εγώ παίρνω πράγματα που αγαπώ σημειολογικά. Σε μία γωνιά έχω ένα καντηλάκι με πολύ ωραίες παλιές εικόνες.

Συνδυάζω τον Χριστό με τον Βούδα γιατί το σημαντικό είναι να πιστεύεις. Το κομμάτι της πιστής είναι πολύ σημαντικό, το που πιστεύει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Εγώ προσωπικά πιστεύω στον Χριστό πάνω απ’ όλα, αλλά για μένα ο Βούδας είναι μία από τις πιο σημαντικές φιλοσοφίες.»

Δείτε το βίντεο:

Ο Καρατζαφέρης θα μπορούσε να είναι μια παπαδόπληκτη ρατσιστική εκδοχή του Βούδα, αν το σκεφτεί κανείς.

Best of internet