Quantcast
THE STREAM

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «αιχμάλωτους πολέμου» τους χαμένους των εκλογών

Ο υποψήφιος βουλευτής Τέλης Αϊβαλιώτης πήρε το όπλο του, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 30 Μαΐου 2019

Στο Rome: Total War ή σε κάποια αντίστοιχο παιχνίδι στρατηγικής φαίνεται πως κάηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (στον Γ. Χριστοφορίδη, συνεργάτη του Νίκοθ Παππά στo Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και δις υποψήφιο με τους ΑΝ.ΕΛ.). Ο κ. Αϊβαλιώτης για κάποιο λόγο θεώρησε λογικό να αναφερθεί στη Σύμβαση της Γενεύης ( η οποία μεταξύ άλλων ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των εμπόλεμων προς τους αιχμάλωτους πολέμου) την ώρα που μιλούσε για το attitude του Κυριάκου Μητσοτάκη αν γίνει πρωθυπουργός.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος είναι επίσης αντίπροεδρος του φιλελεύθερου κόμματος Δράση που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος, η Σύμβαση της Γενεύης «προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων»:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει, ξέρετε, και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων.»

Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση του θα κέρδιζε εύκολα το βραβείο cringe υπό άλλες συνθήκες. Βέβαια στις μέρες που ζούμε κυκλοφορούν και άνθρωποι που αυτοσυστήνονται «λίγο ναζί», οπότε για τίποτε δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Αϊβαλιώτης  (ο οποίος όπως αυτοσυστήνεται ως Τέλης φαίνεται) προέβη στη συνέχεια σε σχόλιο μέσω Facebook, όπου διευκρίνιζε ότι έκανε χιούμορ και χαρακτήριζε εμετικό το σχόλιο που έκανε πρόσφατα ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας:

«Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού.

Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι “Πολάκηδες”, τέρμα…»

Η μαύρη προπαγάνδα του #ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενάντια σε όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή. Αυτή τη φορά σε βάρος μου. Ίσως…

Gepostet von Telis Aivaliotis – Τέλης Αϊβαλιώτης am Donnerstag, 30. Mai 2019

Το μόνο σίγουρο είναι ο πολιτικός λυρισμός έχει εκτοξευτεί από κάθε πιθανή κατεύθυνση.

Best of internet