Quantcast
THE STREAM

Απάτη «Γίνε πλούσιος απ’το σπίτι» με τη φάτσα του Πέτρου Κωστόπουλου έστησαν άγνωστοι

Την (fake) συμβουλή του απόλυτου γνώστη επιστράτευσαν κάποια τσακάλια για την ηλεκτρονική τους απάτη


THE NEWSROOM · 23 Μαΐου 2019

Μια εξαιρετικής έμπνευσης ηλεκτρονική απάτη φαίνεται πως έστησαν κάποιοι άγνωστοι καταφερτζήδες αυτές τις μέρες, στα πρόσφατα της αντίστοιχης πρόσφατης απάτης με fake προϊόντα αδυνατίσματος στο όνομα της Έλενας Παπαρίζου. Το εφευρετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι σε αντίθεση με το συμβατικό σκεπτικό της χρήσης της Έλενας Παπαρίζου, οι νέοι απατεώνες λάνσαραν μια απάτη στο όνομα του Πέτρου Κωστόπουλου, στο οποίο ο Πετράν, ο οποίος έχει πιστολιάσει ένα τάγμα ανθρώπους, εμφανίζεται να διδάσκει τον κόσμο πως να γίνει εκατομμυριούχος.

Το σκεπτικό τους ήταν ομολογουμένως πολύ πρωτότυπο: «Ποιος δε θα πιστέψει τις συμβουλές για επιτυχία ενός πτωχευμένου;». Οι συμβουλές αυτές εμφανίζονταν σε μια σειρά από sponsored συνδέσμους στο Facebook, οι οποίες θύμιζαν κανονικά ενημερωτικά (ή “ενημερωτικά”) μέσα. Αυτά έμοιαζαν κάπως έτσι:

Μέσα στα άρθρα αυτά, παρουσιάζεται η εξής παραπλανητική είδηση: Ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Φωλιά των ΚούΚου» στο Star, περιέγραψε ένα αποκλειστικό, Κωστοπουλικό «πως να γίνεις εκατομμυριούχος από το σπίτι». Προφανώς τα δημοσιεύματα συνοδεύονταν με κάποιο λινκ (το οποίο οδηγεί απευθείας στην καθεαυτό ηλεκτρονική απάτη), έτσι ώστε να μην χάσει κανείς το δικαίωμα να γίνει πλούσιος από τον καναπέ τους φορώντας σώβρακο.

Για να μην χωθούν στην απάτη μάλιστα τίποτε φτωχομπινέδες, υπήρχε και υποχρεωτικό buy in ύψους 250 ευρώ. Όπως ανέφεραν τα fake δημοσιεύματα:

«O χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη.»

Εκτός από αυτή την ψηφιακή εκδοχή της μεθόδου Βλάση Τσάκα, οι εμπνευστές της έβαλαν και ψεύτικες αντιδράσεις από τους παρουσιαστές της εκπομπής, γιατί υποτίθεται πως ο Πετράν έκανε live επίδειξη:

«Ο Πέτρος προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Κατερίνα Καραβάτου να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή 250€. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των 250€, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε 497,18€!»

Με ύφος Πίκατσου, εννοείται:

Υπήρχαν μέχρι και ψεύτικα σχόλια ενθουσιασμένων χρηστών της φάσης:

Το σουξέ της απάτης ήταν αρκετό ώστε να υποχρεωθεί τελικά ο Κρατερός Κατσούλης να βγάλει σχετική ανακοίνωση μέσω Instagram:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες χρησιμοποιώ σήμερα το Instagram για να προλάβω να σας ενημερώσω για μια μεγάλη απάτη που υφίσταται αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα δημοσίευμα σε έναν ιστότοπο (…) όπου υποτίθεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος ήρθε στην εκπομπή μας και μας μίλησε για το πώς μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια περιουσία.

Αυτό όλο είναι μια μεγάλη απάτη. Ο Πέτρος Κωστόπουλος όταν ήρθε καλεσμένος στην εκπομπή ουδέποτε μίλησε για τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχει μια παραποίηση προσώπων και γεγονότων και ως εκ τούτου οφείλουμε να πάρουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Παρακαλώ πολύ, προσοχή σε αυτό το δημοσίευμα, είναι απόλυτα ψευδές.»

Εκπληκτικό το branding της απάτης με χρήση της χρεωκοπίας του Πέτρου Κωστόπουλου πάντως, με τέτοιες ικανότητες μπορούν σίγουρα να λάμψουν σε μια διαφημιστική εταιρεία αν αποφασίσουν να στραφούν προς τα εκεί.

(πηγή)

Best of internet