Quantcast
THE STREAM

Το Αγρίνιο απέκτησε έναν πλάτανο γεμάτo κάρτες υποψήφιων δ. συμβούλων για αξιοθέατο

Το Παρίσι της Αιτωκοακαρνανίας κοντράρει και κανονικά πια το official Παρίσι


THE NEWSROOM · 15 Μαΐου 2019

Ως «Παρίσι της Δυτικής Ελλάδος» (ή και της Ελλάδος ευρύτερα, γιατί όχι) επιβάλλεται να αποκαλείται πλέον το Αγρίνιο, ο γνωστός τόπος όπου μαγικά πράγματα συμβαίνουν. Όχι ότι χρειαζόμασταν τις τελευταίες εξελίξεις για να γκαβωθούμε από τη λάμψη της Πόλης του Φωτός της Αιτωλοακαρνανίας, όμως όταν κάτι ξεπερνάει τον εαυτό του, πρέπει να του το αναγνωρίζουμε.

Όπως καταλαβαίνετε, με τέτοια παραγωγή υποψήφιων που υπάρχει φέτος στη χώρα, μια μητρόπολη όπως το Αγρίνιο δε θα μπορούσε να μείνει πίσω. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πόλεις της επικράτειας, οι δημοτικοί σύμβουλοι στο Αγρίνιο πάλεψαν για όχι άλλον ένα, αλλά για έναν άλλο τρόπο promotion.

Το συλλογικό τους κόνσεπτ μάλιστα όχι μόνο αφήνει πίσω κάθε είδους μπανάλ γελοιότητα με κάρτες και φυλλάδια στα καφενεία και στη λαϊκή, αλλά έχει γίνει ήδη αξιοθέατο, το οποίο πολύ πιθανόν να δούμε και στο Tripadvisor. Πιο συγκεκριμένα, μετά την πρωτοβουλία κάποιων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, κάμποσοι από αυτούς (όχι όλοι, φυσικά) άρχισαν να καρφώνουν με συρραπτικό τις κάρτες τους σε έναν πλάτανο στην περιοχή της Πεταλούδας ακριβώς δίπλα στην πιάτσα των ταξί όπως περιγράφουν τοπικά μέσα.

Όπως είπε μάλιστα ένας ταξιτζής:

«Ο πλάτανος των υποψηφίων» κατάφερε λοιπόν να συγκεντρώσει δεκάδες κάρτες στον κορμό του. «Οι περισσότεροι υποψήφιοι που περνούν από εδώ βάζουν και μια κάρτα.»

Δείτε το υπέροχο θέαμα που έχει σχηματιστεί με τον κόπο τόσων υποψήφιων:

Αμέσως έρχεται στο μυαλό ο παραλληλισμός με την γέφυρα Pont des Arts στο Παρίσι, τα κάγκελα της οποίας γέμιζαν με λουκέτα οι ερωτευμένοι. Η γέφυρα είχε γεμίσει με σχεδόν ένα εκατομμύριο λουκέτα στο αποκορύφωμα της φάσης:

Κάποια στιγμή βέβαια τα λουκέτα βάρυναν τόσο πολύ τη γέφυρα που οι αρχές της πόλης έπρεπε να τα αφαιρέσουν όλα για να μην καταρρεύσει η Pont des Arts. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, αφήνει μόνο ένα διαθέσιμο συμπέρασμα.

ΜΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΛΕΟΝ.

 

 

Best of internet