Quantcast
THE STREAM

«Έλα να πάρεις τη ντουντούκα κότα»: Το Muppet Show με πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ και Πολάκη συνεχίστηκε και σήμερα

Πείτε ένα καλύτερο κωμικό ντουέτο από τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον συνδικαλιστή Μιχάλη Γιαννακό


THE NEWSROOM · 13 Μαΐου 2019

Το δεύτερο επεισόδιο του Muppet Show της ελληνικής δημόσιας Υγείας είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε σήμερα, δύο μήνες περίπου μετά τον συναρπαστικό πιλότο που διαδραματίστηκε έξω από το υπουργείο Υγείας περίπου δύο μήνες νωρίτερα. Σε περίπτωση που ξεχάσατε τα υπέροχα αυτά σκηνικά, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς, αν και πρακτικά δε χρειάζονται εισαγωγή καθώς η φήμη τους προηγείται:

Από τη μία μεριά έχουμε τον πολλά βαρύ και όχι, μυστακιοφόρο και χαρμάνη Φιντέλ Κάστρο τσι Κρήτης, Παύλο Πολάκη, τον γιατρό που μπορεί να χωθεί σε πιο πολλά battle από όλους τους Lannister και τους ΖΝ μαζί. Από την άλλη έχουμε τον υπέροχο αστέρα του ελληνικού Benny Hill, τον συνδικαλιστή που τίμησε τον ηρωικά πεσόντα Δρομέα, τον άνθρωπο που έχασε το δρόμο του για το υπουργείο Υγείας αλλά κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.

Αφήνουμε για άλλη μια φορά εδώ το γνωστό βίντεο, επειδή μας είχε λείψει:

Anyway, το προαναφερθέν ζευγάρι με τη σχέση αγάπης – μίσους που το διακρίνει είναι πολύ καλό για να εξαφανιστεί έτσι απλά. Οι δύο μεγάλοι άνδρες συναντήθηκαν ξανά σήμερα, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες ζητούν την των παράταση των συμβάσεών τους, κάτι το οποίο ο Πολάκης τους είχε υποσχεθεί, όπως καταγγέλουν:

«Από το υπουργείο επιδιώκουν να μπούμε, οι καθαρίστριες, σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν.»

Ο κ. Πολάκης φυσικά έσκασε εκεί easy rider με τη μηχανή του, την οποία σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους φαίνεται να πάρκαρε αρχοντικά στο πέρασμα για άτομα με αναπηρία. Η νέμεσή του δε θα άφηνε κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, οπότε αρχικά του την είπε για αυτό.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακός προσπάθησε να θυμίσει στον Π. Πολάκη το παλιό σκηνικό με τη ντουντούκα τους και τον κάλεσε να έρθει να την πάρει για να μιλήσει στις καθαρίστριες. Δυστυχώς για όλους μας ο υπουργός τον αγνόησε και έφυγε για πάνω. Κάπου εκεί ο απογοητευμένος κ. Γιαννακός τον αποκάλεσε «κότα», απογειώνοντας την γραφικότητα της όλης φάσης, όπως ακριβώς αναμενόταν.

Δείτε το βίντεο:

Καιρός είναι να γίνει σειρά στο Netflix όλο αυτό, το potential που έχει το βλέπουμε όλοι.

Best of internet