THE STREAM

«Ο Τσίπρας απλά άραξε μια μέρα στο γιοτ μου, πονάτε;» δήλωσε περίπου η ιδιοκτήτρια του σκάφους

Μια γεύση από τα μπάνια του εφοπλιστικού λαού πήγε να πάρει ο πρωθυπουργός και έπεσαν πάνω του όλοι οι παλιάνθρωποι


THE NEWSROOM · 7 Μαΐου 2019

Ότι η ατάκα με το κότερο και τη βόλτα πιάνει ψάρια ακόμα και το 2019 το ξέραμε, αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μπορεί να πιάσει ακόμη και πρωθυπουργό. Κάπως έτσι είχαμε την τύχη να πέσουμε πάνω στις υπέροχες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα να τσιλάρει σε ένα φαμπιουλούξ κότερο (συγκεκριμένα σε αυτό της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγοπούλου) με χάρη τουλάχιστον Ζακ Γαλιφιανάκη στο Hangover:

Το ότι οι φωτογραφίες με άρωμα θάλασσας μας ήρθαν από τον τιτάνα Άρη Πορτοσάλτε και ανακινήθηκαν από άλλους γίγαντες της δημοσιογραφίας όπως ο Νίκος Υποφάντης φαίνεται πως σύγχυσε διάφορους ανθρώπους, ενώ και διάφοροι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβαν να μιλήσουν για fake news και να φάνε έτσι πακέτο από Άρη Πορτοσάλτε. Τελικά ελλείψει άλλου ανθρώπου καθάρισε με δηλώσεις του ο κατάλληλος άνθρωπος, που είναι η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η χήρα του εφοπλιστή, στην κηδεία του οποίου είχε πάει στις αρχές του Φλεβάρη ο πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξαναδανειστεί το κότερο για διακοπές και πέρσι τον Αύγουστο, για να μη νομίζετε ότι είναι κανένας πληβείος. Εσύ θα πας Λεγρενά με το παλιό αμάξι του θείου του κολλητού, ο άλλος θα πάει με τη θαλαμηγό, δημοκρατία έχουμε.

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

«Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε. Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.
Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;
Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.

Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν. Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται.
Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν;
Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν;»

Σε κάθε περίπτωση, η εκδρομή του αντιολιγάρχη με τη μεγάλη καρδιά έχει γίνει ήδη σποτάκι της ΚΝΕ, με τον απαραίτητο Βουτσά μέσα:

Αλλά και meme σε crossover με το άλλο που μεγάλο show που κυριαρχεί στην επικαιρότητα:

Αν μη τι άλλο, εκτός από Στάλιν και Μαδούρο, τώρα ο Τσίπρας κέρδισε με το σπαθί του να τον φωνάζουν και Μεγάλο Τιμονιέρη όπως τον Μάο.

 

Best of internet