Quantcast
THE STREAM

Μία βδομάδα κλείσιμο και 300 χιλιάρικα πρόστιμο έφαγε το Epsilon μετά από καμπάνα του ΕΣΡ

Η ζεστή φωλίτσα του Μένιου Φουρθιώτη στην τηλεόραση υποχρεώνεται να κλείσει για 7 μέρες μετά από παράβαση κάμποσων κανονισμών


THE NEWSROOM · 23 Απριλίου 2019

Δεν ξέρουμε αν η διοίκηση του καναλιού Epsilon, ιδιοκτησίας Φίλιππου Βρυώνη, σκόπευε να χτυπήσει κάποιο ρεκόρ στα πρόστιμα της ιδιωτικής τηλεόρασης, πάντως η καμπάνα που κατάφερε να φάει είναι αρκετά αξιοπρόσεκτο. Όπως επισημαίνει η σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με ημερομηνία 26 Μαρτίου, η οποία ανέβηκε σήμερα στη Διαύγεια, ο ναός της ενημέρωσης, που μεταξύ άλλων λειτουργεί ο ιερέας του είδους Μένιος Φουρθιώτης θα πρέπει να κλείσει για μία εβδομάδα και να πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η ποινή θα φτάσει στον προορισμό μέσω της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε», ενώ η αιτία για το πρόστιμο είναι ότι ο σταθμός, ο οποίος έχει άδεια περιφερειακής εμβέλειας, έκανε αναμετάδοση του προγράμματός του έξω από την Αττική μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κάτι που απαγορεύεται από τους σχετικούς κανονισμούς. Για την ακρίβεια, το ΕΣΡ έκρινε ότι η ταύτιση του προγράμματος του Epsilon με τέσσερα περιφερειακά κανάλια, όπως και η εκτός νόμου μετάδοση του προγράμματος πέρα από τα όρια της προβλεπόμενης ζώνης υπήρξαν λόγω «πρόθεσης σημαντικής έως απόλυτης».

Επίσης, το πρόστιμο αυξήθηκε επειδή όλες σχεδόν οι παραγωγές των εκπομπών του Epsilon είχαν ανατεθεί σε τρίτους, κάτι το οποίο είναι επίσης παράνομο. Με τούτα και με εκείνα, το κανάλι θα μείνει κλειστό από τις 13 έως τις 19 Μαΐου.

Να ψάχνουμε Μένιο Φουρθιώτη στη μαύρη αγορά, εκεί μας καταντήσαν οι αλήτες.

 

Best of internet