Quantcast
THE STREAM

Δεκάδες πιστοί γεμίζουν εκκλησία της Ασπροβάλτας επειδή εμφανίστηκε ο ‘Αι-Γιώργης στο πάτωμα

Αν επιβεβαιωθεί, τότε ο Άγιος Γεώργιος μπορεί να ονομαστεί δικαιωματικά πολιούχος της σφουγγαρίστρας


THE NEWSROOM · 23 Απριλίου 2019

Περισσότερα θαύματα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε φαίνεται πως παράγουμε στην όμορφη χώρα μας αγαπητές φίλες και φίλοι. Έχοντας ήδη στο βιογραφικό μας μερικές πραγματικά ξεχωριστές πατέντες, όπως τη λατρεία του περίφημου κάστανου στο Αγρίνιο που είχε κάποτε βράσει ο Άγιος Παΐσιος, ήρθε η ώρα ο θεοσεβούμενος λαός μας να ανακαλύψει το θείο σε κάτι ακόμη πιο abstract: Συγκεκριμένα, σε κάτι (στυλάτα, ομολογουμένως) μάρμαρα.

Πριν πεταχτεί κανένας ανθέλληνας για να πει ότι σε αυτή τη χώρα έτσι κι αλλιώς μάρμαρα λατρεύουμε, ας πούμε ότι εδώ πρόκειται για μια πιο ειδική περίπτωση. Για να μην τα πολυλογούμε, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου volvipost.gr, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα έχει γεμίσει από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι δεν ψάχνουν να βάλουν τη θάλασσα στα δεξιά τους, αλλά να τσεκάρουν μια μορφή παιδιού ή γυναίκας, την οποία ένας πιστός εντόπισε να εμφανίζεται ξαφνικά στο δάπεδο της εκκλησίας χτες το απόγευμα της 22/4, την ίδια στιγμή που γινόταν παράκληση στο ναό.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως ο πιστός είδε συγκεκριμένα τον Άγιο Γεώργιο. Αυτή είναι η περίφημη εικόνα που εμφανίστηκε, η οποία είναι ομολογουμένως αρκετά βολική, καθώς θυμίζει εξίσου τον Άγιο Γεώργιο, σημείο από πίνακα του Καντίνσκι ή δείγμα από κατάλογο χρωμάτων της ΒΙΒΕΧΡΩΜ:

Σας αρέσει δε σας αρέσει, αυτό ήταν το σημείο του δαπέδου που ενθουσίασε το θεοσεβούμενο λαό μας. Φαίνεται μάλιστα πως είναι πιο πιστός ακόμη κι από τους θρησκευτικούς ηγέτες του, καθώς την ίδια στιγμή που ο κόσμος μαζεύεται, ο ιερέας του ναού Παναγιώτης Κανακάρης υποστηρίζει σαν να είναι κανένας άπιστος ότι είναι απλώς τα νερά του μαρμάρου.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ο οποίος προσπάθησε να ξενερώσει τον συγκεντρωμένο κόσμο. Όπως είπε:

«Δεν χρειάζονται θαύματα για να πιστεύουν οι πιστοί»

Όχι ότι αυτοί πτοούνται, βέβαια:

Κρίμα πάντως που η εκκλησία δεν είχε παρκέ, θα είχαν ανακαλύψει τουλάχιστον την Αγία Τριάδα ή ακόμη και τις 40 Παρθένες, όλα είναι πιθανά.

Best of internet