Quantcast
THE STREAM

Brexit στις τσόντες για ανήλικους αποφάσισε η Βρετανία από τον Ιούλιο

Η ήδη μίζερη ζωή των νέων του νησιού μόλις έγινε ακόμη πιο μίζερη


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2019

Λίγο πιο δύσκολη αποφάσισε να κάνει τη Βρετανία την έτσι κι αλλιώς δύσκολη παιδική κι εφηβική ηλικία των νεαρών της μελών. Η νησιωτική χώρα που θέλει τώρα τελευταία να μείνει λίγο μόνη της τώρα τελευταία πέτυχε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύει στα άτομα κάτω των 18 να δουν τσόντες στο Ίντερνετ.

Ο νέος νόμος, ο οποίος θα κάνει υποχρεωτικό το σύστημα επαλήθευσης ηλικίας για την πρόσβαση σε «ενήλικο» υλικό, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Οι δε ιστοσελίδες θα υποχρεωθούν να κάνουν κανονικούς ελέγχους ηλικίας στους χρήστες τους (τελείως ακατανόητο το ότι η δαιδαλώδης μέθοδος που εφαρμόζεται σήμερα, στην οποία πρέπει να πατήσεις «ναι, είμαι ενήλικος» δεν τους αρκεί), αν θέλουν να παγώσουν οι υπηρεσίες πληρωμής που χρησιμοποιούν, ή ακόμη και να μπλοκαριστούν από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Αυτό προφανώς έχει αρκετά σημαντικό potential για τα νέα παιδιά της Βρετανίας, τα οποία θα μπορούν πλέον είτε να ασχοληθούν ολόψυχα με το κατηχητικό της χώρας τους αφού ο πειρασμός απομακρύνθηκε, είτε να ανακαλύψουν ξανά τα ρομαντικά χρόνια της τσόντας πριν το streaming και τις broadband. Αρκετοί από τους γονείς τους πάντως φαίνονται χαρούμενοι, καθώς σύμφωνα με ιντερνετική δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο YouGov για το BBFC σε δείγμα 996 γονέων παιδιών ηλικίας 7-17 ετών, το 88% ήταν υπέρ του να κοπούν οι πολλές χαρές στα παιδιά τους.

Όπως δήλωσε ικανοποιημένη για την εισαγωγή των νέων κανόνων η υπουργός ψηφιακής Πολιτικής, Μάργκο Τζέιμς:

«Το περιεχόμενο των ενηλίκων είναι σήμερα πολύ εύκολα προσβάσιμο από τα παιδιά. Η καθιέρωση της υποχρεωτικής επαλήθευσης της ηλικίας είναι η πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα και έχουμε αφιερώσει χρόνο για να εξισορροπήσουμε τις ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής με την ανάγκη προστασίας των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι το ασφαλέστερο online μέρος στον κόσμο, και αυτοί οι νέοι νόμοι θα μας βοηθήσουν να το επιτύχουμε αυτό»

Το πιο αλλόκοτο με το νόμο αυτό (πέραν του ότι είναι πολύ συζητήσιμο το αν θα καταφέρουν τελικά όντως να σταματήσουν τους ανήλικους από το να βλέπουν τσόντες) είναι επίσης ότι πρακτικά θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των χρηστών που βλέπουν τσόντες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα έχει πραγματικά εκπληκτικές συνέπειες αν παίξει ποτέ διαρροή αυτών των πληροφοριών.

Για να μην αναφέρουμε καν ότι θα πάρει η μπάλα και το ένα και μοναδικό κανάλι στο Pornhub που είναι αφιερωμένο στον Θεό του Πολέμου (τον Άρη, όχι τον Καμμένο).

 

 

Best of internet