Quantcast
THE STREAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει βίντεο με τον Φοίβο Δεληβοριά, τρώει κρέμασμα από τον ίδιο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς,όπως και άλλοι δημιουργοί, δεν φάνηκε να εκτιμά ιδιαίτερα τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ


THE NEWSROOM · 17 Απριλίου 2019

Μικρότερη διάρκεια ζωής κι από τη μπαταρία του κινητού σου όταν το έχεις απόλυτη ανάγκη φαίνεται πως έχουν φέτος κάμποσες προεκλογικού τύπου κινήσεις των πολιτικών και των κομμάτων – οι οποίες δεν είναι και λίγες, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έχουμε κάνει τέσσερις διαφορετικές εκλογές. Μέχρι τώρα ηγέτες στην κούρσα ήταν οι δύο επιτυχημένες υποψηφιότητες που κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ (1, 2), όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα της αμπαλίας και αποφάσισε να μπει κι αυτός με ένα σποτάκι, αν και ομολογουμένως το βάθος του κουβά του είναι τεχνικά αδύνατον να αγγίξει αυτό του καταλάθος Χρυσαυγίτη που κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Anyway, η όλη συζήτηση γίνεται για το βίντεο που κυκλοφόρησε χτες ο αρχηγός της ΝΔ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος και δέκα μουσικοί και στιχουργοί της χώρας: Οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου. Το θέμα του meeting στην οδό Μητροπόλεως που έγινε χτες Τρίτη 16/4 ήταν διακηρυκτικά το ελληνικό τραγούδι και πιο ειδικά τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών.

To meeting παρουσιάστηκε με σπικάζ του ίδιου του Κούλη στο βιντεάκι και βγάζοντας έναν ομολογουμένως πολύ προεκλογικό τόνο (αν και ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι «δεν έχουμε βέβαια με όλους κοινές πολιτικές αφετηρίες»), ενώ προφανώς αναφέρεται και στο θέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσο τα έχει σκατώσει. Επίσης, η ανακοίνωση που έβγαλε η ΝΔ ανέφερε ότι «βασικό θέμα συζήτησης ήταν βέβαια τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών τα οποία λόγω του σκανδάλου της ΑΕΠΙ, αλλά και των παλινωδιών της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, οδήγησαν το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα».

Δείτε το βίντεο:

Συνάντηση με δέκα έλληνες δημιουργούς

Ήταν μια συνάντηση διαφορετική. Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Νικολόπουλος, Δεληβοριάς, Πλιάτσικας, Φοίβος, Δρογώσης, Αναστασιάδης, Γιαννατσούλια, Φιλίππου. Δεν έχουμε βέβαια με όλους κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος: Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 16. April 2019

Μάλλον θέλει πολύ ιδρώτα το να τα κάνεις όλα προεκλογική καμπάνια τελικά, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις που έβγαλαν οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι μάλλον είχαν άλλη ιδέα για το που και πως θα χρησιμοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες που έγραφαν. Ειδικά ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν πρέπει να ψήθηκε και πολύ, καθώς είχε και ατομικά κάτι να πει για το θέμα.

Όπως σημειώνει σε συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης ο Φοίβος Δεληβοριάς, εκτός από το ότι θα συναντηθούν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από τη Χρυσή Αυγή:

«Θα ήθελα λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση. Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί.

Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον.»

Αυτή είναι αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Θα ήθελα με το κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω…

Gepostet von Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias am Dienstag, 16. April 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη στάση κράτησε και το σωματείο δημιουργών «Άσμα 450+» (του οποίου οι Δεληβοριάς και Νικολόπουλος είναι εκλεγμένα στελέχη), το οποίο κατηγόρησε ευθέως για πολιτική εκμετάλλευση τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι κάποια από τα πράγματα που ο ίδιος ανέφερε είναι «πολύ επικίνδυνα». Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους:

«[σ.σ.: Το βίντεο] λέει πως οι επιχειρηματίες πρέπει να στηρίξουν με ένα συμβολικό ποσό το ελληνικό τραγούδι. Είναι μια φράση πολύ επικίνδυνη γιατί το πνευματικό δικαίωμα δε είναι επαιτεία, αλλά υποχρέωση όποιου επιχειρηματία χρησιμοποιεί εργασία τρίτων.Επίσης ο τρόπος με τον οποίον αυτό πληρώνεται έχει κατοχυρωθεί με αγώνες ετών και θεσμικό πλαίσιο σε όλες τις χώρες του κόσμου.»

Αυτή είναι η ανακοίνωση του σωματείου:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ Θέλουμε με την ανακοίνωση αυτήν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα…

Gepostet von 450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων am Dienstag, 16. April 2019

Ενώ ένα παρόμοιο σχόλιο έκανε σήμερα (17/4) και ο Σταύρος Ξαρχάκος:

Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε…

Gepostet von Stavros Xarchakos – Σταύρος Ξαρχάκος am Mittwoch, 17. April 2019

Πάντως αν δεν πάει πολύ καλά επικοινωνιακά αυτό μπορεί πάντα να κάνει τον Άδωνι τραγουδιστή, στο κάτω κάτω είναι ένας ρόλος στον οποίο δεν τον έχουμε δει ακόμη.

Best of internet