Quantcast
THE STREAM

Καλλιτέχνες να μεγαλουργήσουν πάνω στα ΚΑΦΑΟ ψάχνει ο Δήμος Αθηναίων

Κανένα πληβειακό γκραφίτι, η μεταφορά της Αθήνας μας από την Ασία στην Ευρώπη περνάει από τα ΚΑΦΑΟ


THE NEWSROOM · 10 Απριλίου 2019

Άλλο ένα μεγάλο άλμα στην επιτυχημένη πορεία μετατροπής της Αθήνας σε Βερολίνο φαίνεται πως θέλει να πραγματοποιήσει ο Γιώργος Καμίνης πριν εγκαταλείψει το πόστο του. Το ζήτημα είναι για άλλη μια φορά η διακόσμηση της μεγαχαβούζας της καρδιάς μας, υπάρχει όμως όπως όλα δείχνουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Έχουν εξαντληθεί οι προς στολισμό επιφάνειες.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους, αν δε θέλουμε να καταλήξουμε να κάνουμε ταγκιές στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Ευτυχώς για μας, ο δήμος Αθηναίων βρήκε τη λύση, η οποία είναι το βάψιμο των ΚΑΦΑΟ στο Εμπορικό Τρίγωνο της πρωτεύουσας (Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι), τα οποία μάλιστα μετά θα προστατευτούν με ειδικό διαφανές anti-graffiti υλικό από πάνω.

Ναι μιλάμε για τα ορθογώνια αντικείμενα που ενέπνευσαν αυτήν εδώ τη συμφωνία κλασσικής μουσικής:

Ακόμα καλύτερα, το μεγάλο αυτό έργο δεν γίνεται εν κενώ, αλλά στα πλαίσια δράσης καθαρισμού όψεων του “This is Athens – Polis“, το οποίο έχει ήδη ξεπαστρέψει κάμποσα πληβειακά γκραφίτι. Η υψηλή τέχνη θα απλωθεί πάνω σε 100 περίπου υπαίθρια ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στην άκρη του πεζοδρομίου, με το θέμα, όπως και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, να είναι ελεύθερα για τους καλλιτέχνες που θα χωθούν στο (τουλάχιστον) φαραωνικό project.

Είπαμε, η Αθήνα είναι το νέο νέο Βερολίνο.

(πηγή)

Best of internet