Quantcast
THE STREAM

80χρονη γιαγιά στην Κατερίνη δικάζεται για 6 κιλά χόρτα, δυστυχώς όχι αυτά που φαντάζεστε

Ένα ισχυρό χτύπημα δέχτηκε το λαθρεμπόριο ζαρζαβατικών από τη συντονισμένη δράση Ελληνικής Αστυνομίας και δικαιοσύνης


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2019

Ο συνδυασμός της υπερβολικά ισχυρής αίσθησης καθήκοντος και της εξίσου υπερβολικά μειωμένης αντίληψης της πραγματικότητας είναι ως γνωστόν πολύ ισχυρός, οπότε δεν προξενεί καμία απορία το πως η Ελληνική Aστυνομία και η δικαιοσύνη έφτασαν σε αυτή την 100% θεαματική επιτυχία. Μιλάμε για την περίπτωση μιας 80χρονης γιαγιάς από την Κατερίνη, η οποία θα καταλήξει να απολογηθεί στο δικαστήριο για την πονηρή απόπειρα της να εξαπατήσει το ελληνικό δημόσιο για να αποφύγει τους φόρους.

Το περιστατικό συνέβη το Μάρτιο του 2018, όταν η 80χρονη Παρθένα Αλχαζίδου κατέφτασε στην οδό 16ης Οκτωβρίου με σκοπό να επιδοθεί σε λαθρεμπόριο χόρτων. Η μικρή λεπτομέρεια ότι πρόκειται για χόρτα και όχι για χόρτο (πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για 6 λαθραία κιλά ζοχιές, συνολικής αξίας κάπου 5 ευρώ) δεν πρέπει να μειώσει τον θαυμασμό μας για τη συνέπεια των αρχών: Μετά από καταγγελία κάποιου οπαδού της νομιμότητας, η αστυνομία της πόλης έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο που η γιαγιά είχε στήσει τον πάγκο της.

Στη συνέχεια την προσήγαγαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα με τις βαρύτατες κατηγορίες ότι δεν είχε άδεια υπαίθριου εμπορίου και πιστοποιητικό υγείας. Η Παρθένα Αλχαζίδου πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη, πιστεύοντας ότι το μάθημα για το τι σημαίνει κράτος τελείωσε εκεί.

Η όλη διαδικασία άφησε φυσικά και τα αντίστοιχα ντοκουμέντα, τα οποία αναρτήθηκαν από το pieria.tv:

Κι όμως, τη σκυτάλη μετά την ΕΛ.ΑΣ. πήρε η δικαιοσύνη. Λίγες μέρες πριν, η κ. Αλχαζίδου πήρε κλητήριο θέσπισμα από τον  εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, προκειμένου να δικαστεί κανονικά για τα χόρτα της, ή μάλλον για “προϊόντα μαναβικής” όπως αναφέρεται στο θέσπισμα. Δείτε το έγγραφο:

Να έρθει με POS για να πουλήσει τα χορτάρια της την επόμενη φορά η κ. Αλχαζίδου αν θέλει να είναι σωστή.

Best of internet