Quantcast
THE STREAM

Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή έφαγε άλλη μια καθαρίστρια για πλαστογράφηση απολυτηρίου

American bar φαίνεται πως έχουν γίνει οι φυλακές της χώρας για τις καθαρίστριες που έχουν το θράσος να κοροϊδέψουν το σεβάσμιο κράτος μας


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2019

Εξαιρετικά έμπιστα στο να καταδικάζουν επικίνδυνες καθαρίστριες φαίνεται πως είναι τα Ελληνικά δικαστήρια, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα μιας δίκης στα πανέμορφα Ιωάννινα. Λίγους μήνες μετά την σκανδαλώδη απελευθέρωση της Δήμητρας Τσιαντάκη, η οποία είχε φάει 10 χρόνια φυλακή επειδή πλαστογράφησε το πτυχίο της (για λόγους υγείας, προφανώς ώστε να μην πάρει αέρα ο κλάδος), οι Έλληνες δικαστές διαισθανόμενοι το κενό που δημιουργήθηκε αποφάσισαν να καταδικάσουν άλλη μία καθαρίστρια για να ρεφάρουν.

Η περίπτωση είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη: Η πολύτεκνη καθαρίστρια Δήμητρα Κλιάφα είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο Δημοτικού, γράφοντας δηλαδή ότι τελείωσε το Δημοτικό το  1980 και όχι το 1981, με σκοπό να εμπίπτει στην προκήρυξη για πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Η κ. Κλιάφα εργαζόταν στο νοσοκομείο από το 2003 και βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενη όταν αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση οκτώ ετών, για ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Τελικά βέβαια οι μεγαλόψυχοι δικαστές δέχτηκαν ότι έχει (!) ελαφρυντικά, όπως τον πρότερο έντιμο βίο και το λευκό ποινικό μητρώο.

Στην απολογία της η 50χρονη αποδέχτηκε την κατηγορία της  πλαστογραφίας (είχε κάνει χρήση και ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης) όμως τόνισε ότι δεν είχε άλλη επιλογή: Όταν καταδικάστηκε αρχικά είχε 10 παιδιά και ήταν έγκυος στο 11ο, με αποτέλεσμα ακόμη και με το μισθό του άντρα της να δυσκολεύονται πολύ να ζήσουν την οικογένειά τους. Τελικά η ποινή ελαττώθηκε στο δεύτερο βαθμό, καθώς καταδικάστηκε και πάλι σε τρία χρόνια φυλάκιση αλλά με αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Πρόκειται το δίχως άλλο για άλλη μια νίκη της ανομίας σε αυτή τη χώρα, όπου οι  φτωχομπινέδες έχουν γεμίσει τους δρόμους αντί να μείνουν μόνιμα κάπου για να μην ενοχλούν, ενώ οι άνθρωποι του μόχθου αρρωσταίνουν στη φυλακή.

(πηγή)

 

Best of internet