Quantcast
THE STREAM

Άγαλμα Μεγαλέξανδρου σε κεντρικό σποτ θα μπει στην πρωτεύουσα, καταρρέει το κράτος των Αθηνών

Μετά από 25 χρόνια στην ανεργία ένα άγαλμα του Μεγαλέκου με το pet του θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας


THE NEWSROOM · 4 Απριλίου 2019

Βαθιά μέσα τους, ειδικά μετά το μεγάλο πατριωτικό ξύπνημα του έθνους μας που ήρθε κατόπιν της επιτυχημένης βραχυχρόνιας μίσθωσης της Μακεδονίας, όλοι οι Αθηναίοι αισθάνονταν μειονεκτικά για το πόσο μεγάλο τον έχει η Θεσσαλονίκη. Εννοούμε φυσικά τον Μεγαλέξανδρο: Όλοι γνωρίζουν το τεράστιο άγαλμα του αρχαίου στρατηλάτη που κοσμεί την παραλία της συμπρωτεύουσας.

Η πρωτεύουσα από την άλλη έχει μείνει μπουκάλα, παρότι το κράτος των Αθηνών κυβερνάει όπως όλοι ξέρουν τον τόπο και διαφεντεύει κονδύλια, εδάφη, συνειδήσεις και πρωταθλήματα της Super League. Μετά από τόσα χρόνια όμως ήρθε τελικά το πλήρωμα του χρόνου, ώστε η Αθήνα μας να έχει τουλάχιστον έναν Μεγαλέκο σε κεντρικό σποτ της πόλης, αν και η Νύμφη του Θερμαϊκού θα συνεχίσει να τον έχει μεγαλύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα άγαλμα του παλιού μας brand ambassador στα ανατολικά, το οποίο είχε φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς πάνω από 25 χρόνια πριν. Ο ανδριάντας του Αλέξανδρου απάνω στο pet του είχε αποκτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού του 1993, το οποίο στη συνέχεια το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων.

Αυτό είναι το άγαλμα που θα μπει στο βάθρο:

Οι διάφοροι απάτριδες που πέρασαν από το Δήμο δε φαίνεται να εκτιμούν όμως το άγαλμα, με αποτέλεσμα να μείνει πιο άνεργος από τον γνωστό Ανδρέα όλο αυτό το διάστημα. Ευτυχώς μετά από χρόνια όχι μόνο βρέθηκε μια γωνίτσα για τον στρατηλάτη, αλλά ξεκίνησαν και οι εργασίες για την τοποθέτησή του τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

Θα είχε πάντως ένα αισθητικό ενδιαφέρον να έμενε και μόνη της σαν μονόλιθος η βάση του αγάλματος πάντως. Θα μπορούσε να είναι μέχρι και φόρος τιμής στον αντίστοιχο από την «Οδύσσεια του Διαστήματος» του Κιούμπρικ:

Δεδομένου του ότι θα έχει να κάνει με Μεγαλέξανδρο, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι θα σκάσουν και διάφοροι ακροδεξιοί για να παίξουν το ρόλο των πιθήκων.

 

 

Best of internet