Quantcast
THE STREAM

Αυτό το κρεβάτι σε ένα χωράφι στην Κρήτη είναι το πιο επικό Airbnb στη χώρα

Η πρώτη ίσως βραχυχρόνια μίσθωση χωραφιού που δεν έχει να κάνει με καλαμπόκι ή κάτι τέτοιο


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2019

Το όλο ζήτημα με το Airbnb και τα προβλήματα στέγασης φαίνεται πως έλυσε με την πρωτοπόρα κίνησή της μια host στην Κρήτη. Ούτε νομοθεσία θα χρειαστεί τελικά, ούτε απαγόρευση, ούτε σύγκρουσεις άστεγων τριαντάρηδων με νεόκοπους μύστες του real estate ούτε τίποτα: Αντί να καταργηθεί το Airbnb, απλώς θα θα φύγει από τις πόλεις και τα σπίτια για να κατακτήσει τα χωράφια, αφήνοντας τους πάντες ευχαριστημένους.

Δεν έχουμε τρελαθεί, αν ετοιμάζεστε να φωνάξετε την κατάλληλη βοήθεια. Αντίθετα, εμπνευστήκαμε από ένα εξαιρετικά πρωτότυπο κατάλυμα από το Παλαιόκαστρο Ηρακλείου που λανσάρεται στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης και το οποίο έχει κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του ελληνικού ίντερνετ. Το «Summer Bed under the Stars» (Καλοκαιρινό κρεβάτι κάτω από τ’ αστέρια) είναι κυριολεκτικά αυτό που λέει: Ένα κρεβάτι χύμα στο χωράφι.

Όπως αναφέρει η περιγραφή της ιδιοκτήτριας στο Airbnb, η οποία τονίζει ότι οι επισκέπτες δυστυχώς δε θα έρθουν τόσο κοντά στη φύση όσο θα μπορούσαν, καθώς παίζει τουαλέτα και ντους, καθώς και κοινόχρηστη κουζίνα:

«Να ονειρεύεσαι κάτω από 1.000 αστέρια στο καλοκαιρινό κρεβάτι. Να κοιμάσαι σε ανοιχτό χώρο, αλλά σε ένα όμορφο και “ζεστό” κρεβάτι! Μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα και 13 χιλιόμετρα από τη βασική πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο.»

Δείτε τις φωτογραφίες, σε περίπτωση που δε μας πιστεύετε:

Και η ίδια η αγγελία, η οποία πολύ ευγενικά μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κλιματισμός, τηλεόραση, θέρμανση και το πιο σημαντικό ανιχνευτής καπνού, σε περίπτωση που είχατε την απορία:

Για κακή μας τύχη, η έντονη δημοσιότητα μάλλον έχει μπλοκάρει το συγκεκριμένο ακίνητο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να κλείσει κανείς. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να έχετε υπόψη ότι έχει παίξει μεταξύ 21 και 32 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση, το οποίο με τα πρόσθετα κόστη μπορεί να φτάσει τα 41 ευρώ.

Σημαντικό είναι επίσης ότι θα έχει εύκολη πρόσβαση, καθώς μια κριτική τονίζει ότι είναι κοντά σε αυτοκινητόδρομο. Όπως αναφέρει μάλιστα μια άλλη κριτική φιλοξενούμενου:

«Μείναμε μια νύχτα στον καταπληκτικό κήπο και κοιμηθήκαμε κάτω από τα αστέρια σε ένα γλυκό και ρομαντικό κρεβάτι. Θα μπορούσαμε να μείνουμε σε αυτόν τον κήπο για πάντα.»

Ήρθε επιτέλους ο καιρός της πραγματικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα του «Στάσου! Μύγδαλα!», αν και το πιο βασικό είναι αυτό που αναφέραμε νωρίτερα. Αυτό δηλαδή:

Best of internet