Quantcast
THE STREAM

Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για το αν είναι παράνομα τα πατίνια, γιατί πολύ κράτησε

Ξεκίνησαν οι διώξεις ενάντια στα πράσινα δίτροχα που βλέπεις σε κάθε δεύτερη γωνιά της πόλης


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2019

Το ότι η χώρα μας διώκει με κάθε ευκαιρία την καινοτομία το γνωρίζαμε πολύ καλά, το μόνο που δε ξέραμε είναι το πόσο χρόνο θα έπαιρνε για να γίνει αυτό στην για τα πράσινα πατίνια που βλέπουμε να κυκλοφορούν παντού τώρα τελευταία. Τελικά λύθηκε κι αυτή η απορία μας, μετά την προκαταρκτική έρευνα κατά των ηλεκτρονικών πατινιών της Lime που παρήγγειλε ένας εισαγγελέας στη Θεσαλονίκη.

Η παρέμβαση του προϊστάμενου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, ήρθε μετά από μια μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε κάποιος ορκισμένος εχθρός της προόδου που υποστήριξε ότι η φάση με τα πατίνια όχι μόνο έχει ξεφύγει, αλλά είναι και παράνομη, ενώ ο σκοπός της έρευνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, είναι να βρεθεί το ποιο νομοθετικό πλαίσιο ρυθμίζει την κίνηση των πατινιών και το αν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Όπως δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία κατά τη διάρκειας της πιλοτικής λειτουργίας του μέσου, τα πατίνια είχαν αρκετή πέραση, ειδικά μεταξύ των νέων της πόλης. Αυτό βέβαια έχει και μια άλλη όψη, που φάνηκε όταν ένας 16χρονος χρήστης πατινιού τράκαρε με ΙΧ στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να μιλάμε πλέον για το πρώτο επίσημο τροχαίο με πατίνι.

Αυτή ήταν η αφορμή που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι «η χρήση τους έχει γίνει πλέον επικίνδυνη», ενώ πρότεινε και να μην τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από 5-10 χιλιόμετρα την ώρα, αν και έχουμε πραγματικά μεγάλη απορία για το αν πρόλαβαν να εμφανιστούν κάγκουρες γκαζοφονιάδες που να τρέχουν με 50 με το Lime. Με τη σύγκρουση αυτή εντάθηκε με μια άποψη που τονίζει ότι τα ηλεκτρονικά πατίνια πρέπει να ενταχθούν σε κάποιου είδους μέσο, ώστε να μπουν στον ΚΟΚ, καθώς το νόημα είναι να καλύπτονται νομικά και να συνυπάρχουν με ασφάλεια με αυτοκίνητα και πεζούς.

Με λίγη τύχη θα προλάβουμε να ζήσουμε κόντρες στα Λιμανάκια με πατίνια στα μουλωχτά από την Αστυνομία, όπως πηγαίνει το πράγμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Best of internet