Quantcast
THE STREAM

Εργάτης κάνει μήνυση στον προϊστάμενό του του επειδή την άφηνε δίπλα του συνεχώς

Μία πιο αέρια εκδοχή της πάλης των τάξεων μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία


THE NEWSROOM · 26 Μαρτίου 2019

Μία 100% Monty Python είδηση μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία, με τον πρωταγωνιστή της είναι ένας εργάτης που κατέληξε να μηνύσει τον πρώην επόπτη του για bullying. Η διαφορά όμως εδώ έχει να κάνει με το περιεχόμενο του bullying, το οποίο ομολογουμένως δεν είναι το ταξικό bullying που έχεις συνηθίσει: Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε ο εργάτης, τα οποία και κατέθεσε στο δικαστήριο με τη μορφή μήνυσης, ο πρώην προϊστάμενος του επέρδετο συνεχώς μπροστά του.

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτόδικη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βικτώρια δε φαίνεται να αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δίκιο του εργάτη και αποφάσισε ότι δεν τίθεται ζήτημα bullying στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο εργάτης φαίνεται όμως ιδιαίτερα αποφασισμένος στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς έκανε έφεση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC, ο εργάτης Ντέιβιντ Χινγκστ είπε πως ο πρώην επόπτης του, Γκρεγκ Σορτ, «έστρεφε τα οπίσθιά του και αεριζόταν» προς το μέρος του τουλάχιστον έξι φορές κάθε μέρα μέρα. Η ανυπόφορη αυτή κατάσταση δε θα μπορούσε να περάσει έτσι, οπότε ο 56χρονος Χινγκστ έκανε μήνυση κατά της πρώην εταιρείας του, της κατασκευαστικής Construction Engineering, ζητώντας αποζημίωση 1.28 εκατομμύρια δολάρια για το «έντονο στρες» που του προκάλεσαν τα αυτοσχέδια δακρυγόνα του προϊστάμενου.

Στο μυαλό μας, η σκηνή είναι ήδη κάπως έτσι:

Όπως είπε ο κ. Χινγκστ στο αυστραλιανό Associated Press:

 «Καθόμουν με το πρόσωπό μου στραμμένο προς τον τοίχο και εκείνος [σ.σ. ο επόπτης] ερχόταν στο δωμάτιο, το οποίο ήταν μικρό και δεν είχε παράθυρα. Στη συνέχεια αεριζόταν πίσω μου και έφευγε. Αυτό το έκανε πέντε με έξι φορές την ημέρα.»

Ο Σορτ από την άλλη δήλωσε στην περσινή πρώτη ακρόαση στο δικαστήριο πως δε θυμάται να ικανοποιεί τη βασική αυτή ανάγκη μονίμως κοντά στον Χινγκστ, αν και «ίσως το είχε κάνει μια ή δυο φορές». Αρνήθηκε όμως πως ο σκοπός του ήταν να «να βλάψει ή να παρενοχλήσει» τον υφιστάμενό του, ο οποίος με τη σειρά του, σε μια τελείως «Austin Powers» τροπή της ιστορίας, αποκαλούσε τον Σορτ «Mr Stinky» και του έριχνε αποσμητικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χινγκστ, οι αναθυμιάσεις του προϊστάμενού του έγιναν στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για να τον διώξουν, η οποία του προκάλεσε ψυχικά τραύματα. Η σταυροφορία αυτή περιλάμβανε επίσης λεκτική κακοποίηση για την απόδοσή του από τον Σορτ, ο οποίος του έκανε και απειλητικά τηλεφωνήματα στα οποία τον αποκαλούσε «ηλίθιο». Το δικαστήριο θα αποφασίσει αυτή την Παρασκευή 29/3 το τι μέλλει γενέσθαι στη φοβερή αυτή ιστορία.

Δεδομένου πάντως ότι η εταιρεία που δουλεύει είναι κατασκευαστική ο κ. Σορτ φαίνεται να είναι δυνατός παίχτης στο σπορ, μπορούν στο μέλλον να τον χρησιμοποιήσουν για αυτοσχέδια ηλεκτροκόλληση:

 

 

Best of internet