Quantcast
THE STREAM

Ιταλός αντιεμβολιαστής πολιτικός κολλάει ανεμοβλογιά, μπαίνει νοσοκομείο, δεν πιάνει το νόημα

Μια πραγματικά απροσδόκητη εξέλιξη για τον πολιτικό της Λέγκας του Βορρά


THE NEWSROOM · 20 Μαρτίου 2019

Ένα ανεξήγητο γεγονός συνέβη αυτές τις μέρες στη βόρεια Ιταλία, με πρωταγωνιστή έναν πολιτικό της γειτονικής χώρας, ο οποίος τρέφει σφοδρές πεποιθήσεις ενάντια στα εμβόλια και τους καινούριους νόμους που κάνουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Όπως αποκάλυψε μέσω Twitter ο Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, μέλος της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, αναγκάστηκε να περάσει τις τελευταίες τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, καθώς κόλλησε ανεμοβλογιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Φεντρίγκα:

«Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι και αναρρώνω και σας ευχαριστώ όλους.»

Κάποιοι κακοί άνθρωποι βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία να δηλώσουν στα social media πως η ασθένεια που κόλλησε είναι απλώς κακό κάρμα, καθώς ο Φεντρίγκα έχει ταχθεί δημόσια ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Η νέα νομοθεσία αναφέρεται σε 12 ασθένειες και τελείως τυχαία, ανάμεσα σε αυτές είναι και η ανεμοβλογιά, η οποία μπορεί να είναι θανάσιμη για τους ενήλικες.

Ο δε πολιτευτής της ξενοφοβικής Λέγκας, ο οποίος είναι πρόεδρος του κόμματος για την περιοχή Φρίουλι – Βενέτσια Τζούλια, έχει ομολογήσει μεν ότι ο ίδιος εμβολίασε τα παιδιά του, όμως σύμφωνα με την La Vanguardia επιμένει ότι δεν πρέπει να υποχρεώνουν τους (υπόλοιπους) ανθρώπους να εμβολιάζονται. Σχολιάζοντας τα όσα άκουσε επί του θέματος, ο κ. Φεντρίγκα είπε τα εξής:

«Πάντα δήλωνα υπέρ των εμβολίων και ότι για να πετύχεις κανείς αποτελέσματα είναι απαραίτητο να συμμαχήσεις με τις οικογένειες, όχι να το επιβάλλεις [σ.σ.: σε αυτές].

[Οι επικριτές] είπαν ακόμη κι ότι θα κόλλαγα ανεμοβλογιά από τα παιδιά μου, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά μου είναι εμβολιασμένα (όπως έχω δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις).»

Ο επιφανής μικροβιολόγος Ρομπέρτο Μπουριόνι είχε επίσης κάτι να πει για το θέμα, επίσης μέσω Twitter. Ο επιστήμονας έγραψε πως εύχεται στον πρόεδρο γρήγορη ανάρρωση, προσθέτοντας ότι χαίρεται που έχει εμβολιάσει τα παιδιά του, ενώ εξήγησε επίσης το πως τα νέα του ότι μπήκε στο νοσοκομείο αναδεικνύουν πολύ βοηθητικά το ζήτημα του εμβολιασμού των ενηλίκων.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του:

«(Ο κ. Φεντρίγκα), όπως πολλοί ενήλικες, δεν εμβολιάστηκε…αν είχε εμβολιαστεί σαν ενήλικας θα έχαιρε άκρας υγείας.»

Εξήγησε ότι αν ο πολιτικός είχε κολλήσει μια έγκυο ανεμοβλογιά, το αποτέλεσμα θα ήταν μια ανεπιθύμητη αποβολή:

«Ο μόνος τρόπος που έχουμε για να αποφεύγουμε τέτοιες τραγωδίες είναι να εμβολιαζόμαστε όλοι για να αποτρέψουμε την κυκλοφορία αυτού του επικίνδυνου ιού, που που θα μπορούσε να χτυπήσει ένα πολύ πιο ευάλωτο άτομο.»

Όπως πρόσθεσε ο μικροβιολόγος, οι ενήλικες πρέπει επίσης να εμβολιάζονται:

«Όχι για να προστατεύουμε άλλους, αλλά – σας το εγγυώμαι – γιατί η ανεμοβλογιά είναι μια ιδιαίτερα μολυσματικά ασθένεια και το να την περάσεις σαν ενήλικας είναι κάτι πολύ, πολύ, πολύ δυσάρεστο.»

Τον νέο νόμο, γνωστό ως Λορεντσίν, τον προώθησε η ιταλική κυβέρνηση μετά από μια επιδημία ιλαράς το 2017. Ο νόμος απαγορεύσει στα ανεμβολίαστα παιδιά να παρακολουθήσουν τον παιδικό ή να τον βρεφονηπιακό σταθμό και επιβάλλει βαριά πρόστιμα (από 100 μέχρι 500 ευρώ) στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Σε μια συνέντευξή του, ο κ. Φεντρίγκα χαρακτήρισε το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα του τότε συνασπισμού, ως “σταλινικό” επειδή προσπάθησε να επιβάλλει τον εμβολιασμό στο κοινό.

Ότι η κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά μας κομμουνιστές το ξέραμε, αυτό για τα σταλινικά εμβόλια όμως είναι ομολογουμένως κάτι καινούριο.

(πηγή)

 

Best of internet