Quantcast
THE STREAM

Tour στις Θερμοπύλες αλλά και στη Σαντορίνη είχε κάνει ο δολοφόνος της Νέας Ζηλανδίας

Ο 28χρονος φονιάς είχε επισκεφτεί τη χώρα μας περισσότερες από μία φορές για αναψυχή και για ιστορικούς λόγους


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2019

Ακόμη και οι ρατσιστές δολοφόνοι φαίνεται πως έχουν ανάγκη από λίγο tanning στην πλαζ, αν κρίνουμε από τις τελευταίες πληροφορίες για τις τουριστικές και όχι μόνο αναζητήσεις του 28χρονου Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος προκάλεσε τη σφαγή με τους 50 νεκρούς σε μουσουλμανικά τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Τουρκοφάγος (θα επανέλθουμε σε αυτό) Τάραντ είχε επισκεφτεί τη χώρα μας 3 φορές: τον Μάρτιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.

Η πρώτη φορά ήταν τον Μάρτιο του 2016, όταν ο ρατσιστής δολοφόνος πέρασε από εδώ για να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), οι οποίες προέρχονται από το αεροδρόμιο και έχουν ημερομηνία  17 Μαρτίου 2016:

Ο Τάραντ επέστρεψε όμως στις 20 Μαρτίου από την Κωνσταντινούπολη και έμεινε στην Ελλάδα τουλάχιστον 15 μέρες, επισκεπτόμενος το Ηράκλειο Κρήτης και την Σαντορίνη, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε, αλλά και τα οχήματα που πιθανώς νοίκιασε, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για τις κινήσεις του. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συναλλαγές, αλλά και τις τυχόν συναντήσεις που πραγματοποίησε.

Η τουρνέ του Τάραντ στην Ελλάδα είχε και συνέχεια όμως, και μάλιστα για λόγους αναψυχής, αλλά και ιστορικής διερεύνησης. Στις 29 Νοεμβρίου 2016 έκανε μέσω Αθήνας τη διαδρομή από Κάιρο για Βουκουρέστι με πτήση transit, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες των αρχών της Ν. Ζηλανδία που μεταβίβασε η Ιντερπόλ στη χώρας μας, η Αθήνα ήταν ενδιάμεσος σταθμό στο ταξίδι του δολοφόνου στα Βαλκάνια και τη γύρω περιοχή.

Ένα άλλο κίνητρο για τις αρχές, ώστε να ερευνήσουν την περίπτωσή του, ήταν οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» που είχε γράψει πάνω στο όπλο του. Η πρώτη γίνεται εύκολα κατανοητή, η δεύτερη όμως, ως ενετική ονομασία της Ναυπάκτου, παραπέμπει στη ναυμαχία του 1571, όπου τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης νίκησαν την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διεθνολόγος Θανάσης Δρούγος στο OPEN TV, o ακροδεξιός εκτελεστής είχε κάνει ολόκληρο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, είχε επισκεφτεί τις Θερμοπύλες, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, αλλά και το Σούνιο και τη Σαλαμίνα.

Νομίζουμε πάντως ότι ακόμη κι αν κάποιος πιστεύει ότι ο ελληνικός τουρισμός σηκώνει μεγάλη επέκταση, για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να μείνουν κλειστά τα σύνορα.

 

Best of internet