THE STREAM

Οι απόφοιτοι του Παντείου στήνουν εκδηλωσάρα για τα reality με ομιλητές Ντάνο και Τιμολέοντα

Η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε μάλλον να κάτσει με τη νεολαία και να μιλήσει με τους ειδικούς


THE NEWSROOM · 15 Μαρτίου 2019

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν τους διανοούμενους πως τη βγάζουν όλη μέρα κλειδωμένοι στο σκονισμένο γραφείο τους διαβάζοντας ακαταλαβίστικα πράγματα και αδιαφορώντας για τα προβλήματα του λαού μας, το Πάντειο και οι απόφοιτοί του όμως βρίσκονται στις επάλξεις της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, όπως όλα δείχνουν. Παρότι η εν λόγω σχολή έχει δώσει δείγματα στο παρελθόν, η τελευταία προσπάθεια της Μέκκας των κοινωνικών επιστημών της χώρας κλέβει πραγματικά την παράσταση.

Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου ‘Ο Αριστοτέλης (website), ο οποίος σε συνεργασία με το ίδιο το πανεπιστήμιο (σύμφωνα με τους ίδιους) και ένα Διεθνές Ίδρυμα Giuseppe Sciacca διοργανώνει την επόμενη Παρασκευή 22/3 μια ημερίδα με τίτλο «Talent & Reality Shows – Κοινωνικές & Οικονομικές Συνιστώσες». Κι επειδή ο τίτλος μπορεί να θυμίζει μια φάση της academia που θέλει να κάτσει με τη νεολαία, εκτός από τα βασικά μέλη του πάνελ που είναι καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες των τμημάτων ΜΜΕ του Παντείου και του ΕΚΠΑ, οι επιμελητές της εκδήλωσης αποφάσισαν να φέρουν και μερικούς πιο famous καλεσμένους.

Ναι, δεν έχει πάθει κάτι η όρασή σας:

Gepostet von Panteion Alumni-Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου 'Ο Αριστοτέλης' am Donnerstag, 14. März 2019

Ενώ αυτό είναι το event:

Σας περιμένουμε !!!

Gepostet von Panteion Alumni-Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου 'Ο Αριστοτέλης' am Mittwoch, 13. März 2019

Όπως φαίνεται, ο σκοπός αυτή τη φορά να τα πουν οι ειδικοί, δηλαδή αυτοί που έζησαν το προτσές του reality από πρώτο χέρι. Έτσι, παρεμβάσεις θα κάνουν οι Ντάνος Αγγελόπουλος – Νικητής του Survivor 1 – ηθοποιός (και συγγραφέας, ξέχασαν να αναφέρουν οι συντελεστές), Λούκας Γιώρκας – Νικητής του 1ου X-Factor, τραγουδιστής – φοιτητής Βιολογίας,  Άννα Τσακουρίδου – παίκτρια Next Top Model, μοντέλο – χορεύτρια, η Έλενα (Λενίνα) Πολυχρονοπούλου  Παίκτρια Power of Love, φοιτήτρια ΦΠΨ και Τιμολέων Διαμαντής – νικητής του Master Chef 4,  Chef.

Σας προσκαλούμε σε μια διαφορετική ημερίδα για να συζητήσουμε το φαινόμενο των talent & reality shows…. συμμετέχουν…

Gepostet von Panteion Alumni-Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου 'Ο Αριστοτέλης' am Freitag, 15. März 2019

Σύμφωνα με την αφίσα τουλάχιστον, συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη και θα γίνει χαιρετισμός από την πρύτανη του Παντείου, Ισμήνη Κριάρη και τον πρόεδρο των αποφοίτων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέτει πολλαπλά επίπεδα αστείου.

Δυστυχώς, η προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε την υπέροχη αυτή είδηση ήταν αρκετά προβληματική, μιας και το μόνο που γνώριζε η γραμματεία της πρυτανείας του Παντείου όταν επικοινωνήσαμε μαζί της ήταν ότι θα γίνει μεν μια εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων, αλλά στις 19 του μήνα και όχι στις 22. Υπάρχουν βέβαια τα likes της συντονίστριας κ. Μπαφατάκη στις δημοσιεύσεις, η οποία όμως είναι και μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου αποφοίτων. Όπως υπάρχει και η κοινοποίηση από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, η ελληνική σελίδα των οποίων βέβαια αναφέρει σαν ιστοσελίδα της το site που αναφέρεται και στο προφίλ της κ. Μπαφατάκη, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό:

Σας περιμένουμε όλους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 22 Μαρτίου!!!!Καθηγητές Πανεπιστημίου και παίκτες από τα Talent &…

Gepostet von Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca am Donnerstag, 14. März 2019

Πάντως η εκδήλωση θα είναι δωρεάν, δηλαδή δε θα πληρώσουμε όπως θα έλεγε ο Ντάνος, οπότε τα λέμε εκεί, αγαπητές φίλες και φίλοι.

 

Best of internet