Quantcast
THE STREAM

Γερμανός τρώει ισόβια επειδή δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συναδέλφων του

Όσο κι αν αντιπαθείς τους συνάδελφους σου, αυτός ο 57χρονος Γερμανός μάλλον είναι χειρότερος από αυτούς


THE NEWSROOM · 8 Μαρτίου 2019

Σε ισόβια κάθειρξη για τη δηλητηρίαση των συναδέλφων του καταδικάστηκε ένας Γερμανός άντρας. Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπίλεφελντ, περίπου 330 χιλιόμετρα (205) μίλια δυτικά του Βερολίνου, αποφάσισε χθες Πέμπτη 7/3 ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος είναι ένοχος για απόπειρα φόνου, οπότε και του έδωσε τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Ο άντρας, ο οποίος όπως υπαγορεύει η γερμανική νομοθεσία είναι γνωστός μόνο ως Klaus O., φέρεται να έβαζε επί χρόνια υδράργυρο και άλλες επικίνδυνες ουσίες στο φαγητό των συναδέλφων, με τον τελικό απολογισμό να είναι ένας σε κώμα και άλλοι δύο με σοβαρή ζημιά στα νεφρά. Η δράση του 57χρονου διακόπηκε τελικά το Μάιο, όταν βίντεο από κάμερα παρακολούθησης τον έδειξε να βάζει μια ύποπτη σκόνη στο σάντουιτς ενός συναδέλφου του στη δουλειά, στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock.

Όταν τελικά η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του, βρήκαν στο υπόγειο ένα πρωτόγονο χημικό εργαστήριο στο υπόγειο και μια χημική ουσία, την οποία ο δικαστής Georg Zimmermann περιέγραψε ως «πιο επικίνδυνη από όλους τα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο». Ο O. αρνήθηκε πάντως να μιλήσει στη δίκη, με αποτέλεσμα το κίνητρό του να μην έχει διευκρινιστεί ακόμη, αν και η εισαγγελία πιστεύει πως ήθελε να δει τους συνάδελφους του να καταρρέουν σωματικά.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας 27χρονος και ένας 67χρονος να υποφέρουν από χρόνια ζημιά στα νεφρά λόγω δηλητηρίασης με μόλυβδο και κάδμιο, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Επίσης, ένας 23χρονος εκπαιδευόμενος έπεσε σε κώμα αφότου κατάπιε υδράργυρο και έχει πάθει μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες.

Σύμφωνα με Γερμανικά ΜΜΕ, ο δικαστής δήλωσε ότι το δικαστήριο θεώρησε τα αδικήματα του ως εξίσου σοβαρά με ανθρωποκτονία. Ο Zimmermann διέταξε ότι ο O. πρέπει να παραμείνει στη φυλακή όταν τελειώσει η ισόβια κάθειρξη του – η οποία στη Γερμανία σημαίνει να μείνεις μέσα 15 χρόνια – καθώς παραμένει επικίνδυνος για το κοινό. Οι δικηγόροι του από την άλλη έχουν σκοπό να κάνουν έφεση.

Πάντως αν τα δικαστήρια θεωρούσαν απόπειρες φόνου και τα παρατημένα τάπερ, ξέρουμε πολλά γραφεία που θα είχαν ξεκληριστεί.

 

Best of internet