Quantcast
THE STREAM

Μάγδα Φύσσα: Το ζητούμενο είναι να γυρίσουν οι φασίστες στις τρύπες τους

Αυτή θα είναι η κατάλληλη ποινή για τους Χρυσαυγίτες και η μόνη ικανοποίηση για τον Παύλο, σύμφωνα με τη μητέρα του


Για όλους και για όλα μίλησε στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε την εκπομπή Focus της ΕΡΤ, η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του δολοφονημένου από τους φασίστες μουσικού, Παύλου Φύσσα, είναι γνωστό εδώ και καιρό πως δε μασάει τα λόγια της και το έχει αποδείξει στο δικαστήριο της δίκης που κρατάει σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, στο δρόμο, και παντού.

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε καταρχάς για την αποφυλάκιση του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Όπως λέει η ίδια, το γεγονός αυτό δε μπορεί να χωνευτεί με τίποτε από την οικογένειά της:

«Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ο πατέρας του δεν μπορεί να το χωνέψει. Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω; Εγώ τον Παύλο θέλω. Δεν θα ήθελα να είχε γίνει αυτό. Όμως από τη στιγμή που αφαίρεσαν έτσι εύκολα μια ζωή, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Θα ήθελα να μείνει μέσα και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου.»

Η κατάσταση αυτή όμως δεν έρχεται μόνη της. Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στις προκλήσεις των χρυσαυγιτών με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη στο δικαστήριο εδώ και τόσο καιρό – του Ρουπακιά και όχι μόνο. Όπως τόνισε όμως, το χειρότερο έχει γίνει ήδη: το παιδί της δολοφονήθηκε.

Κατά συνέπεια, δεν τους φοβάται:

«Στο δικαστήριο έχουμε έρθει σε σύγκρουση πολλές φορές με χρυσαυγίτες, έχουμε δει τον ίδιο τον δολοφόνο να χασκογελάει. Απέναντί μου είναι αισχροί, καμία μεταμέλεια. Στο Εφετείο το 2017 σε ένα μεγάλο επεισόδιο με όλα τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής μπροστά, αρχίζουν να φωνάζουν “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” και από την άλλη αντέδρασαν οι αντιφασίστες.

Μπήκα μπροστά στο διαχωριστικό και ένα κτήνος, σωματώδης, περνούσε συνεχώς μπροστά μου σαν να ήθελε επίμονα να τον κοιτάξω. Είδα μπροστά μου το μίσος, την ικανοποίηση, μου είπε “πού είναι ο Παύλος σου, μωρή, τώρα;” και έκανε την κίνηση ότι τον έβαλαν κάτω. Πώς να το διαχειριστείς αυτό; Εκείνη την ώρα ήθελα να τον κόψω κομμάτια.»

Η δύναμη της αυτή δεν ήρθε έτσι απλά. Ήρθε από τη συνειδητοποίηση ότι δεν έχει τίποτε να χάσει:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο από την αρχή να έχω απέναντί μου αυτούς που σκότωσαν το παιδί μου. Γιατί δεν είναι αυτός που έχωσε το μαχαίρι, είναι και εκείνοι που τον ώθησαν. Αλλά στο χωριό μου λέγανε “έχασες τα μάτια, στα φρύδια θα κολλήσεις;“. Εδώ έχασα το παιδί μου, τι να με πειράξει; Αν θα με πληγώσουν αυτοί;»

Μια σαφής, απερίφραστη αντίληψη για το τι είναι οι Χρυσαυγίτες:

«είναι κτήνη δεν γίνεται να μην τους χαρακτηρίσω, για μένα αυτά είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, έτσι θα τα λέω κι έτσι θα τα λέω πάντα.»

Αλλά και μια σαφής αντίληψη για το τι πρέπει να βγει από τη δίκη και γενικότερα:

«Η καλύτερη ποινή είναι να γυρίσουν στις τρύπες τους»

Η Μάγδα Φύσσα υπογράμμισε επίσης πως η δολοφονία του Παύλου, σε αντίθεση με τις θεωρίες που κατέθεσε ο ΣΚΑΪ και διάφοροι άλλοι, έγινε για πολιτικούς λόγους.

Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται πως η άνοδος της Χρυσής Αυγής έγινε επειδή ο κόσμος εξαθλιώθηκε:

«Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής δεν φταίει ότι ο κόσμος πεινάει. Δεν το πιστεύω ότι ένας που πεινάει θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή, θα ψηφίσει τον ναζισμό, που στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ισοπέδωσε τη χώρα.»

Τόνισε όμως επίσης ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι σημαντικό και πρέπει να συνεχίσει. Για τον Παύλο Φύσσα, αλλά όχι μόνο για τον Παύλο, όπως είπε η ίδια. Πρέπει να συνεχίσει «για την κοινωνία, για τα παιδιά εκεί έξω»:

«Αυτό που θα ‘θελα να μη σταματήσει μετά τη δίκη είναι το αντιφασιστικό κομμάτι, όχι για τον Παύλο, για την κοινωνία, για τα παιδιά εκεί έξω. Είναι μια πολιτική δολοφονία.

Στο δικαστήριο έχουν εισφερθεί άπειρα στοιχεία ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Αν και δεν μου φτάνει ούτε αυτό, θα πρέπει με την απόφαση του δικαστηρίου να διαλυθεί η εγκληματική οργάνωση. Για μένα δεν θα υπάρξει δικαίωση, ούτε λύτρωση.»

Oλόκληρη η συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα:

Τόσα «τάγματα εφόδου» και δεν μπορούν να πιάσουν τον τσαμπουκά της Μάγδας Φύσσα.

 

 

Best of internet