Quantcast
THE STREAM

Καθηγητής ΤΕΙ κάνει μήνυση σε όλους τους φοιτητές του γιατί τον έπρηζαν να κάνει μάθημα

Και σε όλους τους καθηγητές του ΤΕΙ Ναυπάκτου, αλλά και στη γραμματέα, έτσι για τη φάση


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2019

Όλοι έχουμε ζήσει ή έστω ακούσει για ένα σκηνικό όπου όλοι οι φοιτητές ενός καθηγητή θα ήθελαν να τον πάνε (στην καλύτερη) στο δικαστήριο γιατί τους έχει κόψει για  περισσότερες σεζόν από όσες έχουν γυρίσει οι Simpsons. Το να μηνύει όμως ένας καθηγητής όλους τους φοιτητές του είναι οπωσδήποτε αρκετά αξιοσημείωτο – κι όμως, αυτό ακριβώς έγινε σε τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το εκλεκτό τμήμα είναι αυτό της Ναυπάκτου. Εκεί πρόκειται να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκατόν δέκα φοιτητές και καθηγητές τον Ιανουάριο του 2020, λόγω μιας υπόθεσης που έλαβε χώρα πριν από τέσσερα χρόνια.

Τότε, 99 φοιτητές του τμήματος της Ναυπάκτου κατήγγειλαν ότι ένας συγκεκριμένος καθηγητές απέχει από τις υποχρεώσεις του: Κοινώς, ότι δεν κάνει μάθημα και ότι απουσιάζει συχνά. Μπορεί διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι της χώρας να πιστεύουν ότι οι φοιτητές της χώρας ζουν ένα ακατάσχετο Πατρινό καρναβάλι σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, όμως η κατάσταση στη Ναύπακτο πρέπει να είχε ξεπεράσει τα όρια, με τους φοιτητές να δημοσιοποιούν ανοικτές επιστολές και να κάνουν καταλήψεις για το θέμα.

Τελικά το θέμα έφτασε στον πρόεδρο του τμήματος, που ήταν τότε ο τωρινός Πρύτανης του ΤΕΙ, Βασίλης Τριανταφύλλου. Αυτός αποφάσισε να βάλει το θέμα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος, που με την σειρά της το έθεσε υπόψιν του τότε Προέδρου του Ιδρύματος. Κάπου εκεί αποφάσισε με τη σειρά του να θιχτεί ο καθηγητής, οπότε έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ μήνυση σε όλους φοιτητές και τους καθηγητές του τμήματος, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, στον Πρόεδρο του τμήματος για παράβαση καθήκοντος, στην γραμματέα για πλαστογραφία των πρακτικών, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστογράφησης και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση που έχετε την απορία, δεν έκανε μήνυση στον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση, η δίκη ήταν για σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, αναβλήθηκε όμως γιατί δυο από τους κατηγορούμενους δεν είχαν κληθεί. Έτσι, οι 110 κατηγορούμενοι θα χρειαστεί να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον επόμενο Ιανουάριο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των φοιτητών που έπρεπε να έρθουν από μακριά δεν εκδήλωσαν ακριβώς την αγάπη τους για τον καθηγητή.

 

Πάντως την επόμενη φορά που θα σας πει κάποιος ότι οι Έλληνες φοιτητές είναι κοπρόσκυλα, δείξτε του αυτό το άρθρο και βάλτε μουσική να παίζει.

(πηγή)

Best of internet