Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Μαύρος ακτιβιστής γίνεται αρχηγός σε οργάνωση νεοναζί, ετοιμάζεται να τη διαλύσει

Δεν έχουμε ιδέα πως ακριβώς το κατάφερε αλλά ο σκοπός του είναι σίγουρα ευγενής


THE NEWSROOM · 5 Μαρτίου 2019

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα (και ασυνήθιστη) αλλαγή ηγεσίας φαίνεται πως είχε πρόσφατα μία από τις πιο μεγάλες νεοναζιστικές οργανώσεις των ΗΠΑ. Όπως προκύπτει από έγγραφα που κατατέθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 28/2 στο δικαστήριο, ο μαύρος ακτιβιστής James Hart Stern είναι ο νέος διευθυντής και πρόεδρος του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κινήματος (National Socialist Movement – ΝΣΜ) και έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό του γι’αυτό.

Για την ακρίβεια, έχει σαν σκοπό του να αξιοποιήσει τη νέα του θέση για να δυσκολέψει την υπεράσπιση της οργάνωσης απέναντι στις μηνύσεις που της έχουν γίνει. Το NSM, το οποίο έχει σαν βάση του το Ντιτρόιτ, είχε φάει μήνυση μαζί με άλλες αντίστοιχες ιδεολογικά οργανώσεις το 2017, όταν βρέθηκα ανακατεμένο στην φασιστική συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Η συγκέντρωση τελικά κατέληξε σε αιματηρή βία και όπως φανερώνουν τα δικαστικά έγγραφα, ο Στερν έχει ζητήσει από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια να βγάλει απόφαση κατά της οργάνωσης πριν εκδικαστούν οι μηνύσεις. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πως ο Στερν, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζεφ Σεπ τον Ιανουάριο, έγινε ηγέτης της οργάνωσης.

Ο ίδιος ο Σεπ δεν απάντησε σε e-mail και κλήσεις. Η ως δια μαγείας αντικατάσταση του όμως έχε θυμίσει σε πολλούς το πρόσφατο «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι, όπου ένας μαύρος αστυνομικός καταφέρνει να εισχωρήσει στο τοπικό παράρτημα της Κου Κλουξ Κλαν.

Το NSM μάλιστα, το οποίο με τον γνωστό ακροδεξιό (και φίλο του Μιχαλολιάκου) Μάθιου Χάιμπαχ, ήταν μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις του χώρου και πέρσι είχε τουλάχιστον 40 μέλη που πλήρωναν συνδρομή, ενώ κατάφερνε να συγκεντρώσει πολύ περισσότερο κόσμο στις διαδηλώσεις, στις οποίες συχνά εμφανίζονται με πλήρεις ναζιστικές στολές, αν και πρόσφατα ο Σεπ είχε προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τα πολύ χου ναζιστικά στοιχεία.

Όπως είπε ο Χάιμπαχ:

«Νομίζω ότι είναι ένας λυπηρός επίλογος για μία από τις μακροβιότερες ακροδεξιές οργανώσεις»

Ο Στερν πάλι έχει άλλη γνώμη, όπως τόνισε σε ένα βίντεο στη σελίδα του:

«Έχω προσωπικά κάνει στόχο μου την εξαφάνιση της Κου Κλουξ Κλαν και του NSM, δύο οργανώσεις που σε αυτή τη χώρα για πολύ καιρό είχαν προνόμια που δεν τους αξίζουν.»

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σκοπό του, ο οποίος αν επιτευχθεί θα έχει αποφέρει αρκετό υλικό ώστε να βγάλει και 2-3 ταινίες για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί.

(Πηγή: AP)

 

 

Best of internet