Quantcast
THE STREAM

Η Πάμελα Άντερσον δηλώνει οπαδός του Βαρουφάκη, δικάζει τον Τσίπρα

Η διάσημη ηθοποιός δεν ήρθε στην Ελλάδα απλά για να κάνει τη γλάστρα


THE NEWSROOM · 26 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ήρθε απλά για βόλτα, ή απλά για να κάνει τη γλάστρα σε εκπομπή του OPEN TV τελικά η ντίβα Πάμελα Άντερσον. Δεν ξέρουμε αν η διάσημη ηθοποιός έχει καταφέρει να συνέλθει από το λουτρό αμηχανίας που ήταν η υποδοχή της στο αεροδρόμιο την Κυριακή, έχουμε βάσιμους λόγους να το πιστεύουμε όμως, αν κρίνουμε από μια συνέντευξη που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.

Στη συνέντευξη, στην οποία δεν διευκρινίζεται το μέσο ή ο δημοσιογράφος στον οποίο μίλησε, η Πάμελα δείχνει και πάλι το ενδιαφέρον της για την πολιτική, όπως την έχουμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες, όπου μεταξύ άλλων μίλησε υπέρ των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Η νέα τοποθέτησή της έχει ελληνικό ενδιαφέρον όμως, το οποίο ξεπρόβαλε από την απλή ερώτηση (με το καλημέρα κιόλας) αν έχει μάθει λέξεις στα ελληνικά.

Τότε η Πάμελα Άντερσον απάντησε με μια πολύ γνώριμη λέξη:

 «Τη λέξη ΌΧΙ, ελπίζω να την προφέρω σωστά. Θαυμάζω τους ‘Έλληνες που είπαν ΟΧΙ στο διάσημο ελληνικό δημοψήφισμα αψηφώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.   Το  OXI ήταν η λέξη σύμβολο κατά της φασιστικής κατοχής και έγινε πάλι διάσημη σαν λέξη κατά τα χρόνια της κρίσης το 2015 όταν η Ελλάδα έκανε ένα ιστορικό δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού (61%) ψήφισε OXI καταψηφίζοντας την συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις τράπεζες που θα αύξανε το χρέος της Ελλάδας και θα επέβαλλε δομικές μεταρρυθμίσεις και λιτότητα με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Ναι, έχουμε την Πάμελα Άντερσον να ασχολείται με το μεγαλειώδες μπακακάο που ήταν το δημοψήφισμα του 2015. Κι αν πιστεύατε ότι αυτό θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να πέσουν ονόματα στο τραπέζι, είστε πολύ γελασμένοι:

«Ήταν το πιο ηρωικό γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους που για πρώτη φορά αισθάνθηκαν αξιοπρέπεια με το να πουν απλά την λέξη ΟΧΙ.   Δυστυχώς όμως η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη μέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε.»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ΟΧΙ δεν έχει ξεχαστεί ακόμη, κάτι που πολύ πιθανόν να προκαλέσει στομαχικές κράμπες στον Άδωνι Γεωργιάδη ή στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος περνάει και δύσκολα τώρα τελευταία:

«Αν κοιτάξεις σήμερα την Ελλάδα, θα δεις πως τα αεροδρόμια ανήκουν σε γερμανικές εταιρίες, πως το λιμάνι του Πειραιά ανήκει στους Κινέζους, πως οι άνθρωποι έχουν μεγάλα χρέη, πως υπάρχει φτώχεια παντού, πως υπάρχει μαζική μετανάστευση των νέων.    Οπότε το ΟΧΙ σημαίνει ακόμα και σήμερα κάτι, είναι ένα σύμβολο που δεν πρέπει να ξεχαστεί.»

Όταν τελικά φτάσαμε στο επίμαχο ερώτημα, η Πάμελα Άντερσον απάντησε χύμα για το ποιος είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας:

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Είπε ΟΧΙ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και ο οποίος είναι πηγή  έμπνευσης για πολίτες σε όλη την Ευρώπη.»

Πάντα το ξέραμε ότι ο Βαρουφάκης είναι στην πλευρά του φάμπιουλους, τώρα επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο.

Best of internet