Quantcast
THE STREAM

Με ξυλοδαρμό φοιτητή απάντησε το Α.Τ. Ομόνοιας στη συγκέντρωση για το θάνατο μετανάστη

Όσο πλούσιο κι αν είναι ένα βιογραφικό αστυνομικού τμήματος, πάντα χωράει έναν ξυλοδαρμό ακόμα


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2019

Ό,τι κι αν γίνει, το ΑΤ Ομονοίας θα συνεχίσει να ΑΤ Ομονοίας , αν κρίνουμε από την καταγγελία για ένα χτεσινό περιστατικό που συνέβη σε αυτό. Η χθεσινή μέρα περιλάμβανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Βερανζέρου για τον ύποπτο θάνατο του 43χρονου μετανάστη Εμπουκά από τη Νιγηρία, για την οποία γράφαμε προχτές, όμως οι αστυνομικοί όχι απλά δεν φάνηκε να μασάνε ιδιαίτερα, αλλά πρόσθεσαν πολύ χαλαρά κι άλλον ένα ξυλοδαρμό στο βιογραφικό τους.

Την ώρα που η μεσημεριανή συγκέντρωση των μεταναστευτικών και πολιτικών οργανώσεων τελείωνε, οι άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ., φοιτητή στο ΠΔΑ και μέλος της οργάνωσης «νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ)» και της αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης ΕΑΑΚ. Το στόρι από εκεί και πέρα γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστό: Όπως καταγγέλει η νΚΑ οι αστυνομικοί του είπαν ότι τον θυμούνται, τον πήραν ανάμεσα σε δύο κλούβες και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος.

Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας για το θάνατο του Εμπουκά.

Gepostet von Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ am Donnerstag, 21. Februar 2019

#JusticeForAbukaNow

#JusticeForAbukaNow______-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου για τον Εμπουκά, μπροστά στο ΑΤ της Ομόνοιας!Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου εδώ

Gepostet von Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα / Diktyo am Donnerstag, 21. Februar 2019

Ταυτόχρονα, με άψογη τακτική εμπόδιζαν τους υπόλοιπους διαδηλωτές να πλησιάσουν για να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους με προσαγωγές. Στη συνέχεια πήγαν τον  Γ.Μ. στο Α.Τ. Ομόνοιας. Εκεί του έγινε εξακρίβωση στοιχείων, αλλά και μια φιλική σύσταση:

«Αν τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια»

Μετά από όλα αυτά, οι αστυνομικοί άφησαν τον φοιτητή ελεύθερο, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Όπως τονίζει η καταγγελία της νΚΑ:

«Καταγγέλλουμε την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η σημερινή κινητοποίηση.»

Περιμένουμε με αγωνία κάποιο σχόλιο της αστυνομίας ή της κυβέρνησης, αν και με το πλούσιο παλμαρέ του Αμπού Γκράιμπ της Βερανζέρου, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά.

 

Best of internet