Quantcast
THE STREAM

Δεν θα κλείσει τελικά το εργοστάσιο της Nutella, ελεγχόμενες αντιδράσεις από τον Αύγουστο Κορτώ

Ένα ελάττωμα στην ποιότητα των υλικών της ιταλικής εταιρείας ήταν αυτό που προκάλεσε το αλτ στην παραγωγή των κολασμένων σοκολατοειδών


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2019

Δε θα χρειαστεί σε κάτι τελικά το στοκ από Nutella που πιθανόν να ξεκινήσατε να οικοδομείτε όταν ακούσατε την αναστολή της παραγωγής του μεγαλύτερου εργοστασίου της εταιρείας. Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Ferrerο, η παραγωγή στο εργοστάσιο της Νορμανδίας θα σταματήσει «προσωρινά για προληπτικούς λόγους», λόγω του εντοπισμού ενός «ελαττώματος στην ποιότητα».

Όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ferrero France:

«Επί του παρόντος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά κανένα προϊόν μας που διατίθεται σήμερα στην αγορά και ότι η προμήθεια των πελατών μας συνεχίζεται αδιαλείπτως.

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βιλέρ-Εκάλ (περιοχή Σεν-Μαριτίμ) θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το τέλος της εβδομάδας και θα μας επιτρέψει να λάβουμε τα διορθωτικά μέτρα.»

Για την ακρίβεια, η εταιρεία, η οποία είναι η γαλλική θυγατρική του ιταλικού οικογενειακού ομίλου, όχι απλά δεν σκοπεύει να σταματήσει να παράγει Nutella και Kinder Bueno ή να μειώσει την παραγωγή τους, αλλά θέλει να εξασφαλίσει ότι είναι τόσο κολασμένα όσο τα ξέραμε. Όταν λοιπόν την Τρίτη που μας πέρασε εντοπίστηκε ότι υπάρχει ελάττωμα στις πρώτες ύλες, η παραγωγή σταμάτησε:

«Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno.

Το ελάττωμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας προδιαγραφές, συνεπώς αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της δραστηριότητας του εργοστασίου.»

Να σημειωθεί εδώ ότι η φάμπρικα σοκολάτας στο Βιλέρ-Εκάλ είναι η υπ’αριθμόν ένα μονάδα παραγωγής στον κόσμο της Nutella και παράγει 600.000 βαζάκια κάθε μέρα, το οποίο αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Nutella είναι κυριολεκτικά βιομηχανία καθώς ο όμιλος Ferrero διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του μέσα σε δέκα χρόνια ξεπερνώντας τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τζίρο, διαθέτει 22 μονάδες παραγωγής και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Αυτά σίγουρα είναι καλά νέα για τον γνωστό λάτρη της Nutella Αύγουστο Κορτώ, ο οποίος είχε ήδη δεχτεί σκληρό πλήγμα πριν λίγα χρόνια όταν η Ευρωπαϊκή Υγειονομική Υπηρεσία Τροφίμων τόλμησε να δηλώσει ότι ένα από τα συστατικά της μπορεί να είναι καρκινογόνο.

(πηγή)

 

Best of internet