Quantcast
THE STREAM

Πρωταπριλιά θα είναι έτοιμο το πρώτο τζαμί της Αθήνας, δεν είναι ψέματα

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που όλοι θέλουμε


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2019

Τη μάχη με το χρόνο για να γίνει επιτέλους η Αθήνα μας ξανά οθωμανική πόλη φαίνεται πως δίνει η κυβέρνηση. Παρότι το τζαμί που χτίζεται με γοργούς ρυθμούς στο Βοτανικό δε θα διαθέτει μιναρέ, όπως ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός παραμένει ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση, με σκοπό να λειτουργήσει αν γίνεται και στα τέλη Μαρτίου, χωρίς όμως να αργήσει περισσότερο από τις πρώτες μέρες του Απριλίου, ώστε να μη συμπέσουν με το Πάσχα τα εγκαίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μέρα που η Ελλάδα μας θα ενταχθεί και πάλι στο χαλιφάτο (όχι αυτή την απάτη του ISIS, το πραγματικό) είναι η Πρωταπριλιά, καθώς αυτή είναι η μέρα για την οποία έχει δεσμευθεί η κατασκευάστρια εταιρεία έχει υποσχεθεί πως θα είναι έτοιμο το έργο. Αναφορικά με το τζαμί του Βοτανικού, οι τελευταίες πινελιές αφορούν τους εξωτερικούς χώρους και την εσωτερική διακόσμηση.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα βρισκόμαστε στο στάδιο επιλογή ιμάμη, ο οποίος θα ανήκει στο σουνιτικό δόγμα του Ισλάμ, θα είναι μετριοπαθής, Έλληνας πολίτης και θα μιλάει την ελληνική γλώσσα. Έχει γίνει μάλιστα και σχετική προκήρυξη για τη θέση, ενώ το προεδρικό διάταγμα για τις αρχές λειτουργίας του τεμένους έχει πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να εγκριθεί.

Πάντως σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τα χαρτιά σας, οι μέχρι τώρα αναφορές είναι ότι ο ιμάμης έχει ήδη βρεθεί. Το δε τέμενος θα διοικείται από επταμελή επιτροπή, με μέλη δυο εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, δυο εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων και δυο εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων της Αθήνας. Επικεφαλής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης θρησκευτικής διοίκησης του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Πιταδάκης.

Το όλο point με την λειτουργία του επίσημου τζαμιού είναι να κλείσουν τα παράνομα τζαμιά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν από 74 ως 100 μόνο στην Αθήνα. Αναφέρονται επίσης 4 στην Κρήτη, 2 στη Θεσσαλονίκη και ένας άγνωστος αριθμός σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Πάντως άμα υπάρχει πλάνο για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (της original), εμείς είμαστε μέσα:

(Πηγή: 1, 2)

 

Best of internet