Quantcast
THE STREAM

Παπάς εξαφανίζεται ως εκ θαύματος μαζί με 140.000 ευρώ και ιερές εικόνες στον Τύρναβο

Η ανάληψη του ιερέα της Παναγίας Φανερωμένης είχε κυριολεκτικό και μεταφορικό χαρακτήρα


THE NEWSROOM · 15 Φεβρουαρίου 2019

Ένα μικρό, πλην όμορφο θαύμα φαίνεται πως έχει συμβεί σε εκκλησία του Τυρνάβου, όπως διαπίστωσε και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος το ερευνά. Το θαύμα έχει να κάνει με έναν ιερέα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, ο οποίος αναλήφθηκε μυστηριωδώς στον ουρανό ή κάπου αλλού μαζί με κάμποσες εικόνες της εκκλησίας του, αφήνοντας πίσω του ένα σεβάσμιο κενό άνω πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο μπάτζετ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερίας», το συγκεκριμένο ιερό μυστήριο είναι από τα πρώτα task του Μητροπολίτη από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το εν λόγω θαύμα εξελισσόταν εδώ και χρόνια εν γνώσει της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, αν και επιταχύνθηκε με τον ερχομό του καινούριο αξιωματούχου της Εκκλησίας, ο οποίος αντικατέστησε τον ασθενή πρώην Μητροπολίτη Ιγνάτιο.

Όταν λοιπόν έσκασε μύτη ο νέος Μητροπολίτης, αποφάσισε να τσεκάρει αναλυτικά την ενορία του Τυρνάβου με την τοποθέτηση ελεγκτικού μηχανισμού στελεχωμένου από άτομα που εμπιστευόταν. Αυτά ανακάλυψαν ότι με κάποιο θαυματουργό τρόπο, όχι μόνο λείπουν 140.000 ευρώ από την ενορία, αλλά έχουν εξαφανιστεί και κάποιες σημαντικές εικόνες. Κομβικό ρόλο στις εξελίξεις είχε κάποιο πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας, ο οποίος έλυνε και έδενε για χρόνια.

Ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με τον εν λόγω ιερέα, με σκοπό να πάρει ενημέρωση για όλα όσα έχουν συμβεί. Στον ιερέα δόθηκε επίσης μια διορία για να παραδώσει τα κλειδιά ενός σπιτιού όπου έμενε, το οποίο είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης. Όταν η διορία έληξε χωρίς να εμφανιστεί ο ιερέας, η Μητρόπολη έσπευσε να ελέγξει το σπίτι, όπου οι άνθρωποι της ανακάλυψαν ότι τόσο ο παπάς (ο οποίος είχε σταματήσει να πληρώνεται από τον Δεκέμβριο), όσο και κάποιες σημαντικές εικόνες είναι άφαντες.

Η νέα τοποθεσία του ιερέα μετά την ανάληψή του (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν έχει εξακριβωθεί και κάποιες μαρτυρίες δείχνουν ότι κανένας δεν τον έχει δει καιρό τώρα στην περιοχή. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες μπορεί μέχρι και να έχει βγάλει τα ράσα αποποιούμενος την προηγούμενη ζωή του, ενώ έχει ήδη οριστεί αντικαταστάτης του. Δείχνοντας μια αξιοσημείωτη έλλειψη ιερού σεβασμού στα γεγονότα, η εσωτερική έρευνα της Εκκλησίας μπορεί κάποια στιγμή να καταλήξει στον Εισαγγελέα για να διερευνηθεί το αν υπήρξαν ποινικές ευθύνες.

Αν θέλετε τη γνώμη μας, το θαύμα σηκώνει τουλάχιστον ανέγερση δεύτερης Εκκλησίας στον Τύρναβο για να τιμηθεί.

 

Best of internet