Quantcast
THE STREAM

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα λέει τους ακατανόμαστους γείτονες «Βόρεια Μακεδονία», γιατί είναι large

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν είναι σε φάση να κάνει μουτράκια και να μποϊκοτάρει το όνομα


THE NEWSROOM · 11 Φεβρουαρίου 2019

Με τον προβλεπέ τρόπο θα αποκαλεί την γειτονική χώρα η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με την ίδια. Η διευκρίνιση αυτή δόθηκε με έναν 100% εμφατικό τρόπο όταν η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την άρνηση στελεχών της ΝΔ να χρησιμοποιήσουν το νέο όνομα της γειτονικής χώρας.

Η Ντόρα πάλι δεν έχει τέτοια κομπλεξάκια, όπως όλα δείχνουν. Έτσι, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το εξής:

«Βεβαίως θα την αποκαλέσω Βόρεια Μακεδονία.»

Για να προσθέσει στη συνέχεια το εξής:

«Εγώ πάντοτε αποκαλούσα τη γειτονική χώρα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ήταν το επίσημο όνομά της. Τώρα που το επίσημο όνομά της είναι Βόρεια Μακεδονία, θα την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία.»

Δεν είναι έτοιμη να πάρει μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι τέτοιο πάντως, καθώς ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό».

Αυτό μάλιστα είναι η εστία του προβλήματος με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανέφερε:

«Μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός. Η διαφορετική άποψη του κ. Θεοδωράκη προφανώς επηρεάζει. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες.»

Δεν ήταν όμως μόνο η συμφωνία των Πρεσπών που μονοπώλησε τις δηλώσεις της πρώην υπουργού. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πακέτο που έφαγε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά το πρόσφατο παπαδοπουλικό του ξέσπασμα στο Twitter:

«Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ. για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ.»

Ίσως έπρεπε να του δώσουν ένα manual, όπου να μπορεί να διαβάσει How to ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με αγωνία να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή η μονομαχία που έχουν στα σκαριά με τον Πάνο Καμμένο:

Ας κερδίσει το ποδόσφαιρο.

(πηγή)

Best of internet