Quantcast
THE STREAM

Επικούς αναγραμματισμούς προκαλεί το όνομα του πρώτου μακεδονομαχικού κόμματος

Οι τύποι που σκέφτηκαν το «Ε.ΠΟ.Σ» θα ήταν τέλειο να σκεφτούν αυτοί όνομα στη γείτονα χώρα


THE NEWSROOM · 7 Φεβρουαρίου 2019

Σε περίπτωση που νομίζατε ότι η ιστορία παραχαράχθηκε, η Μακεδονία μας όχι απλά πουλήθηκε αλλά έγινε Airbnb και γενικώς ότι η πολιτική σύγκρουση που στιγμάτισε καρναβαλικά το 2018 τερματίστηκε οριστικά μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πλανάστε πλάνην οικτράν. Οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών που βρίσκονται στον ορίζοντα και αφού ο λαός διψάει για Μακεδονομαχία (από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς), εμφανίζονται και τα πρώτα πολιτικά κόμματα ειδικού σκοπού που δεν κάνουν διακοπές, αλλά σου δίνουν αυτό που θες.

Κάπως έτσι φτάσαμε να ζήσουμε την ίδρυση του πρώτου official Μακεδονομαχικού κόμματος, το οποίο μάλιστα προέρχεται από στελέχη που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση των θρυλικών πλέον συλλαλητηρίων. Το νήμα πρόλαβε και έκοψε ο Μιχάλης Πατσίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία του σχηματισμού με το ευφάνταστο όνομα «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» – (Ε.ΠΟ.Σ), του οποίο το όνομα πολύ πιθανόν να χρωστάει τον τίτλο του γνωστό εξάρτημα του στεατοπυγικού συστήματος, το οποίο όμως προδόθηκε από την ορθογραφική ικανότητα που διακρίνει τους αυθεντικούς πατριώτες.

Άξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το βιογραφικό του ηγέτη του κινήματος είναι σαφώς Θεοδωρακικό, αλλά και με ειδικότητα στο τένις:

 

«Ο 47χρονος Μιχαήλ Πατσίκας απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή όπου πήρε ειδικότητα στην αντισφαίριση, με καταγωγή από τη Βλάστη Κοζάνης βρέθηκε στον αντιμνημονιακό αγώνα στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη από πολύ νωρίς, από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της κίνησης το 2010.

Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα όπου βρέθηκε στο πλευρό του συνθέτη.»

Anyway, το βασικό που καίει το Ε.ΠΟ.Σ.  είναι φυσικά η Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως δήλωσε ο κ. Πατσίκας στο ΣΚΑΪ, το κόμμα του είναι ένα «πατριωτικό, δημοκρατικό, πολιτικό κίνημα» που δεν έχει να κάνει με δεξιά και αριστερά, το οποίο έχει σαφή σκοπό να συνεργαστεί με άλλους για να κατέβει στις εκλογές, ενώ απέκλεισε και τη συνεργασία με Χρυσαυγίτες. Ο επικός πολιτικός απέκλεισε τη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή (παρά το συγχωροχάρτι που πήραν από τον Μίκη Θεοδωράκη λόγω της εριστικής τους μεν, αγάπης δε για την πατρίδα), ενώ τράβηξε και μια σπόντα κατά τη μεριά του Πάνου Καμμένου:

«Eμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το εθνικό συμφέρον. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στα χέρι αυτών που είναι μέσα στο κοινοβούλιο, σε βουλευτές της γκαζόζας και του κουραμπιέ.»

Το κόμμα των Μακεδονομάχων έχει και σελίδα στο Facebook, φυσικά:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=318495648797605

Σε κάθε περίπτωση, ζούμε και επίσημα επικές στιγμές.

 

Best of internet