Quantcast
THE STREAM

Έλληνες Youtubers μοίρασαν σε ντελιβεράδες 1000 ευρώ σε πουρμπουάρ, γιατί αυτοί τους τάιζαν τόσο καιρό

Είναι μια δύσκολη εποχή για το επάγγελμα του ντελιβερά αλλά κάποιοι απροσδόκητοι ήρωες προσπαθούν να κάνουν κάτι γι”αυτό


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2019

Γενικά δεν υπήρχε ποτέ πολύ καλή περίοδος να δουλεύει κάποιος ντελίβερι, όμως αυτή που διανύουμε είναι από τις χειρότερες. Δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά: Εκτός από το Camel Trophy στα χιόνια που αναγκάστηκαν πρόσφατα να κάνουν κάποιοι διανομείς στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν την παραγγελία τους, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί μέχρι και περιστατικά όπου ντελιβεράδες γίνονται θύματα επιθέσεων και ξυλοδαρμών (1, 2).

Κάποιοι όμως απέδειξαν με την κίνησή τους ότι σέβονται το επάγγελμα που τους έχει κυριολεκτικά σώσει από την πείνα, με την κίνηση μάλιστα να έρχεται από μια τελείως απροσδόκητη κατεύθυνση. Πρωταγωνιστές, εκτός από τους διανομείς φυσικά, ήταν οι 4 Έλληνες YouTubers που έχουν εδώ και κάποιο καιρό φτιάξει το γνωστό κανάλι «Άλλοι». Γνωστό γιατί μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει υπέροχες στιγμές, όπως αυτή:

Το εν λόγω παρεάκι (που αποτελείται από τους BooyahTsachCaptainPanez και Hackypixelz)  συγκατοικεί λοιπόν σε ένα σπίτι, στο οποίο παράγει το υλικό του για να το ανεβάσει στο YouTube. Δεδομένου ότι όπως λένε οι ίδιοι, οι ντελιβεράδες τους έχουν ταΐσει τόσες φορές, έκριναν ότι χρειάζεται μια ανταπόδοση.

Η οποία ανταπόδοση έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο: Με τεράστια tips στις παραγγελίες που έκαναν. Το όλο εγχείρημα εννοείται πως καταγράφηκε σε video, γιατί τι Youtubers θα ήταν αν δεν το μάζευαν για να το ανεβάσουν.

Γιατί όπως καταλαβαίνετε, οι αντιδράσεις των ντελιβεράδων ήταν όλα τα λεφτά. Πιο συγκεκριμένα, κυμάνθηκε από χαρά, μέχρι δυσπιστία για το αν τα λεφτά είναι αληθινά και πανηγυρισμούς:

Είναι αυτό το ξεκίνημα έστω της λύσης για τα προβλήματα ενός κλάδου; Όχι, κι ακόμη κι αν ήταν, το σίγουρο είναι ότι δε θα το βλέπαμε πρώτα στο Youtube. Μια άλλη οπτική αναφέρει το «I For Interview»:

«Παίζοντας «με τον πόνο του άλλου», στον πλέον έκτο διανομέα, δίνονται και παίρνονται πίσω 60€ κάμποσες φορές -τάχα μου σε μία φιλική διαμάχη της ομάδας για το ποιος θα πληρώσει σήμερα- ενώ ο εργαζόμενος απορεί και έρχεται φανερά σε δύσκολη θέση.

Αν πραγματικά θες να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, πράττεις διακριτικά και ανιδιοτελώς ή αν θες και μπορείς, γιατί έχεις το βήμα, τους πόρους ή έστω την απήχηση στο ευρύ κοινό, τότε κινητοποιείσαι μαζικά και προσπαθείς να αφυπνίσεις τον κόσμο προς έναν κοινό σκοπό.

Αν θες να βοηθήσεις τους ντελιβεράδες, δεν επιλέγεις εφτά εργαζόμενους στην τύχη αλλά τάσσεσαι δίπλα σε όλους και στον αγώνα τους για εργατικά δικαιώματα.»

Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί εδώ ότι και τα σχόλια στο YouTube (το φυσικό τους περιβάλλον), ήταν πολύ θετικά:

Ή και όχι ακριβώς θετικά, αλλά με άλλο στόχο:

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το Ίντερνετ που θέλουμε κυρίες και κύριοι.

Best of internet