Quantcast
THE STREAM

Σωτηρία στο ’94 με νέο κανονισμό Βουλής θέλει να κάνει δώρο ο Τσίπρας στον Καμμένο

Με νέο κανονισμό της Βουλής σκέφτεται να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του έρωτα τους (και την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.) ο Αλέξης Τσίπρας


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2019

Το καλύτερο ρομάντζο της νεότερης πολιτικής ιστορίας συνεχίζει να είναι ο έρωτας Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα, παρά τον πρόσφατο χωρισμό τους σε ό,τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση. Παρότι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. λιποτάκτησαν μαζικά από το στράτευμα, ο πόνος της διάλυσης του κόμματος του Πάνου Καμμένου προβλέπεται αβάσταχτος για την κυβέρνηση, η οποία μάλλον ψάχνει τρόπους για να το σώσει.

Η πρώτη passive aggresive προσέγγιση έγινε χτες, με την ανάληψη ευθύνης για την περίφημη γκαζόζα και τις ποδοσφαιρικές δηλώσεις περί παρέλασης από μεριάς Πάνου:

«Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε.»

Με την απάντηση να έρχεται από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας.»

Φυσικά οι φιλίες και οι έρωτες δεν χαλάνε για τα κόμματα ως γνωστόν, οπότε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο ίδιος ο Τζανακόπουλος έκανε την πρώτη νύξη ότι μπορεί να μη χάσουμε την σπάνια χαρά του να έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή. Έτσι, ο Τζανακόπουλος πέταξε το εξής:

«Δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύουμε κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές, για λόγους συνείδησης-άποψης, μπορεί να αποχωρούν.»

Το κλειδί για την ευτυχή αυτή κατάληξη θα είναι η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να πέσει το όριο για τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 10 βουλευτές που είναι τώρα, στους 5. Στο σενάριο αυτό, το οποίο μέχρι πρότινος δεν είχε πάρει έγκριση από τον Πρόεδρο της Βουλής, θα προβλέπει την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές.

Θυμίζουμε ότι btw το ζήτημα αυτό προκάλεσε την πρώτη αναφορά του VAR στη Βουλή:

Αυτό λύνει το ζήτημα που γίνεται ακόμη πιο καυτό με την επερχόμενη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου με δύο τρόπους: Πρώτον οι φιλοΣΥΡΙΖΑ  ανεξάρτητοι βουλευτές (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος και Δανέλλης) θα μπορέσουν να φτιάξουν τη δικιά τους Κοινοβουλευτική Ομάδα και να γίνουν ο νέος καλύτερος φίλος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, θα σωθεί στο 94′ από τον υποβιβασμό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου, την οποία η παραίτηση Παπαχριστόπουλου κινδυνεύει να ρίξει από την κατηγορία. Το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ. είναι ότι θα μείνουν μεν με 5 βουλευτές, αλλά ο κανονισμός απαιτεί να έχουν εκλεγεί όλοι με το ίδιο κόμμα, οπότε πάνε κουβά. Με το κυβερνητικό δωράκι θα μπορέσουν τουλάχιστον να φτιάξουν νέα ΚΟ ως 5 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι δε ΑΝ.ΕΛ. πάντως δε φάνηκε να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο έρωτας θέλει και τα ναζάκια του. Έτσι, ο βουλευτής των ΑΝ.Ε. (και πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων του Λεβένταρου), Αριστείδης Φωκάς, προειδοποίησε την κυβέρνηση πως θα έχει πολύ κακό πρόβλημα αν διαλύσει την Κ.Ο. του νέου του κοινοβουλευτικού σπιτιού:

«Eάν η κυβέρνηση παραποιήσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής τότε θα δουν τι εστί βερίκοκο.»

Ενώ απείλησε και κλιμάκωση των μπινελικίων σε μία Βαβέλ του είδους (ή ΒΑΝ.ΕΛ., αν το θέλετε), καθώς αν διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., η Βουλή θα ακούει πλέον:

«Τα αρχαία ελληνικά του Ζουράρι, τα γαλλικά του Πάνου Καμμένου και τα ποντιακά τα δικά μου.»

Tέλος, πρόσθεσε ότι ο Καμμένος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε το εξαιρετικά λυρικό «πιες μία γκαζόζα στην υγειά μου». Επίσης, η Νέα Δημοκρατία φάνηκε να αμφισβητεί για άλλη μια φορά τη δύναμη της αγάπης (και να φανταστείτε ότι έρχεται και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου). Έτσι, η Πειραιώς ανακοίνωσε το εξής:

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.»

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι.»

Εμείς πάντως το γνωρίζαμε από πάντα:

(Πηγή: 1, 2)

Best of internet