Quantcast
THE STREAM

18 μήνες μπουζού και 7500 ευρώ πρόστιμο έφαγε ο Πάτερ Κλεομένης για τα ορθόδοξα μπάχαλα

Ο ακροδεξιός παλαιοημερολογίτης μοναχός καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο της Λάρισας για τη βεβήλωση του μνημείου των Λαρισαίων Εβραίων


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2019

2/2 καμπάνες σε ιερείς είχαμε το τελευταίο τριήμερο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το dikastika.gr, ακόμα κι αν ο ένας δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιος από την Εκκλησία της Ελλάδος. Δύο μέρες μετά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, σειρά πήρε το κινητό ακροδεξιό installation που λέγεται «μοναχός» Κλεομένης.

Ο Κλεομένης, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος των γνωστών παλαιοημερολογιτών Χριστιανοταλιμπάν της Μονής Εσφιγμένου και υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο πολύχρωμες παρουσίες στο χώρο της μαχόμενης ορθοδοξίας (και μπορεί το θρυλικό κανάλι του στο Youtube ονόματι Χάραγμα να έχει πέσει, επιζεί όμως μια ρωσική εκδοχή του), έχει στο βιογραφικό μεταξύ άλλων επιθέσεις σε ΑΤΜ, μάχες με κέικ, κολλιτηλίκια με Χρυσαυγίτες, μια καταστροφή μνημείου στην Αργυρούπολη και τον τίτλο του πρωταγωνιστή σε ένα 8μπιτο arcade, τα οποία είναι ομολογουμένως περισσότερα από όσα μπορεί να ελπίζει ο μέσος ακροδεξιός.

Ας πούμε κάπου εδώ στο βάθος του ακροδεξιού «Ιερού Λόχου» σε εθνικιστικά μπάχαλα στη Θεσσαλονίκη:

Κρύβεται ένας μικρός Κλεομένης:

Αυτό που του κόστισε τη σημερινή καμπάνα όμως είναι η βεβήλωση του μνημείου των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία της Λάρισας που φέρει το ίδιο όνομα και είναι το πρώτο τέτοιο μνημείο που φτιάχτηκε στη χώρα. Οι καταστροφές είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2017 και τις είχε διαφημίσει ο ίδιος ο Κλεομένης σε βίντεο, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε ότι «ούτε 600.000 δεν καθάρισε ο Χίτλερ».

Έτσι κάπου ενάμιση χρόνο μετά κατέληξε να καταδικάζεται ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, το οποίο τον φιλοδώρησε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 7.500 ευρώ πρόστιμο. Ο Κλεομένης είχε δείξει επανειλημμένα ότι έχει τα θεματάκια με τους Εβραίους σε περισσότερα από ένα βίντεο του, τα οποία ανέβαζε ο ίδιος στο διαδίκτυο.

Όπως σχολίασε για το περιστατικό ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, ο οποίος κατέθεσε και στο δικαστήριο:

«Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος.»

Αυτό που προκάλεσε όμως πραγματική απορία στον κ. Μαγρίζου είναι το εξής:

«Πώς ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας;»

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν ο πάτερ θα γυρίσει τώρα ένα βίντεο που θα κάνει ΒΖΙΟΥΥΥΥΝ τη δικαστική απόφαση.

666

Αντίο Κέικ

Gepostet von Luben am Dienstag, 23. Mai 2017

 

Best of internet