Quantcast
THE STREAM

«La Casa de Patrel»: Οι Ισπανοί λήσταρχοι φυσικά και δε θα λείψουν από το καρναβάλι της Πάτρας

Η σειρά με τη ληστεία του Νομισματοκοπείου έχει εντυπωθεί πλήρως στην ελληνική κουλτούρα, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2019

Δεν ξεμπερδεύει κανείς έτσι εύκολα με το Casa de Papel. Η σειρά που έγινε το μεγαλύτερο χιτ της περσινής χρονιάς, το οποίο αφορά την προσπάθεια των Ισπανών Λαφαζάνηδων να τη σκαπουλάρουν από το ντου στο νομισματοκοπείο που πραγματοποίησαν, ήταν προφανές πως θα είχε εξίσου μεγάλο σουξέ και φέτος τις Απόκριες.

Την αρχή έκανε η πρόθεση κάποιων καρναβαλιστών στο καρναβάλι της Λεμεσού στην Κύπρο να ντυθούν όπως οι χαρακτήρες της γνωστής σειράς, η οποία μάλιστα απαγορεύτηκε. Το Casa de Papel δε θα μπορούσε να λείπει όμως από την ελληνική εκδοχή της φιέστας όπως αποδεικνύει η πρωτοβουλία του γνωστού πληρώματος «Αγκαζέ» με τη μεγάλη εμπειρία του στο Πατρινό καρναβάλι.

Τα μέλη του «Αγκαζέ» λοιπόν είναι έτοιμα για το καρναβάλι που είναι πλέον πολύ κοντά χρονικά: Πήραν τα όπλα τους, έβαλαν τις κόκκινες στολές και τις φάτσες Νταλί τους και ξεκίνησαν τις φωτογραφήσεις.

Κι επειδή ως γνωστόν η φάση «Όχι άλλα λογοπαίγνια» είναι το εθνικό μας σλόγκαν, το όνομά τους φέτος θα είναι «La Casa de Patrel»:

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν τις φωτογραφίες στους δρόμους της Πάτρας:

View this post on Instagram

La casa de patrel Carnival 2019

A post shared by Kostantinos Kyrosimos (@kyrosimos) on

Όπως λένε μάλιστα:

«Σχέδιο έτοιμο ✍️
Όπλα έτοιμα 🔫
Εμείς έτοιμοι 🧨
ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ ❓
Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ»

Να σημειωθεί πάντως ότι εδώ υπάρχει potential για να πάνε πολλά πράγματα στραβά, αν κρίνουμε από τους μπελάδες της γνωστής σειράς στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, το La Casa de Papel έχει μπλέξει με το ίδρυμα του Ίδρυμα Gala-Salvador Dalí, το οποίο δημιούργησε 1983 ο ίδιος ο Νταλί με στόχο να αναδείξει και να προστατεύσει την κληρονομιά του.

Το Ίδρυμα λοιπόν κατέληξε ότι η χρήση της μάσκας Νταλί προσβάλλει την εικόνα του ζωγράφου. Κι επειδή η σειρά δε ζήτησε καμία άδεια, είναι πολύ πιθανόν το θέμα να καταλήξει στα δικαστήρια.

 

Best of internet