Quantcast
THE STREAM

Ντροπή: «Μακεδονικό μουσακά» πουλάνε πλέον ασέβαστοι γείτονες, όπως καταγγέλει ξενοδόχος

Το διάσημο γαλλο-ιταλικό-αραβικό πιάτο που τόσο χρόνια πουλάμε σαν ελληνικό θέλουν να κλέψουν οι Σκοπιανοί


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2019

Ασταμάτητη φαίνεται πως συνεχίζεται η καταστροφή της εθνικής μας κληρονομιάς μετά την επάρατο Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα από τα πρώτα θύματα του αλυτρωτισμού των γειτόνων είναι ήδη ο μουσακάς, τον οποίο είχαν το θράσος να παρουσιάσουν ως «μακεδονική» (ούτε καν βορειομακεδονική!) σε έκθεση γαστρονομίας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο αυτές τις μέρες, με βάση πάντα την καταγγελία του Κερκυραίου ξενοδόχου Ανέστη Παϊπέτη που βρίσκεται εκεί.

Οι γείτονες φαίνεται πως έχουν καταστρώσει ένα συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στα θεμέλια του έθνους μας, όπως είναι ο μουσακάς, λογαριάζουν όμως κυριολεκτικά χωρίς τον ξενοδόχο. Όπως δήλωσε στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ο κ. Παϊπέτης, η προώθηση του μουσακά ως φαγητό της Μακεδονίας γίνεται εν ψυχρώ, μπροστά σε εκατομμύρια κόσμου που περνάει από την έκθεση.

Αυτές είναι οι εικόνες της ντροπής:


Δείτε το βίντεο του OPEN TV:

Αξίζει βέβαια σημειωθεί κάτι σημαντικό εδώ πριν αρχίσει ο κόσμος να πανικοβάλλεται πως από δω και πέρα φέτα θα βγαίνει μόνο στη Γευγελή. Παρότι ο μουσακάς θεωρείται θεμέλιο της ελληνικής κουζίνας, δεν ήταν ποτέ πιάτο των νοικοκυριών της Ελλάδας, αλλά φτιάχτηκε από τον επαγγελματία σεφ Νίκο Τσελεμεντέ, ο οποίος έκανε το όνομα του συνώνυμο με τους οδηγούς μαγειρικής που όχι μόνο έσωσαν τόσο κόσμο από το να τρώει μακαρόνια, αλλά μας έδωσαν και την ανεκτίμητη έκφραση «Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού»στα ελληνικά.

Για την ακρίβεια, οι πατάτες και οι ντομάτες ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1820. Ο Τσελεμεντές ήταν που έκανε το σατανικό συνδυασμό των δύο υλικών με σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά (μπολονέζ, που είναι Ιταλική) και γαλλική μπεσαμέλ: Με λίγα λόγια, ο μουσακάς είναι τουλάχιστον τριεθνές πιάτο.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε ήδη αρκετό υλικό για να φτιαχτεί μια ταινία με τίτλο «Η επίθεση του γιγάντιου Σκοπιανού μουσακά», οπότε πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι.

Best of internet