Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, μαζικό κόψιμο φαίνεται πως έχoυν πάθει οι κάτοικοι της Καστοριάς

Επιδημία γαστρεντερίτιδας φαίνεται πως έστειλε ο Θεός για να μας τιμωρήσει για την πώληση της Μακεδονίας


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2019

«Μαζικό κόψιμο» φαίνεται να είναι η ιδανική έκφραση για να περιγραφεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, η οποία μαστίζεται  το τελευταίο τριήμερο από μια επιδημία γαστρεντερίτιδας. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς έχουν την τιμητική τους από το Σάββατο, καθώς περισσότερα από 230 άτομα βρέθηκαν στην ανάγκη τους, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 300.

Για την ακρίβεια, τέσσερις ασθενείς ήταν μάλιστα απαραίτητο να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ενώ ούτε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου γλίτωσε από την γνωστή ασθένεια που φέρνει τον κόσμο κοντύτερα με την τουαλέτα του. Ο δήμαρχος παρ’ όλ’ αυτά φαίνεται πως δεν έχει κάτι περισσότερο να πει για το πως η πόλη έχει στρατοπεδεύσει στο WC της, καθώς όπως δήλωσε, ο έλεγχος που έκανε ο δήμος στο σύστημα ύδρευσης δεν βρήκε κάτι.

Κι όμως, δε φαίνεται να έχει πάει κάτι στραβά με το σύστημα, από τις πηγές και τα δίκτυα εντός της πόλης, μέχρι και τις δεξαμενές και τα εξωτερικά αντλιοστάσια. Επίσης, οι εργαστηριακοί έλεγχοι έχουν μόνο αρνητικά αποτελέσματα για  Salmonella spp. και Shigella spp., αν και δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου σε δείγματα κοπράνων, από τα οποία όπως καταλαβαίνετε η παραγωγή το τελευταίο τριήμερο είναι σε πρωτοφανή επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το νερό δεν έχει πρόβλημα, οι γιατροί κλίνουν προς το σενάριο της ιογενούς γαστρεντερίτιδας, αν και κατά τη γνώμη μας δεν αποκλείεται να πρόκειται για τιμωρία από το Θεό για την πώληση της Μακεδονίας. Όπως δήλωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου:

«Το τι φταίει, το αίνιγμα αυτό θα μας το λύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο.»

Τη λύση για το εθνικό αυτό σαμποτάζ ίσως δώσει το ειδικό crew που θα στείλει αύριο το ΚΕΕΛΠΝΟ για περαιτέρω έρευνες. Να σημειωθεί πως τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στο Άργος Ορεστικό, στα χωριά Λεύκη και Μανιάκους, αν και δεν έχει βρεθεί κάποια κοινή δραστηριότητα όπως γεύμα ή κάτι άλλο που να μπορεί να εξηγήσει τα μαζικά κρούσματα.

Η κατάρα του Αμβρόσιου για την καμπάνα που έφαγε χτες καλό θα ήταν να μην αποκλειστεί επίσης, κατά τη γνώμη μας.

Best of internet