Quantcast
THE STREAM

Το ότι ΚΚΕ (μ-λ) και ΜΛ-ΚΚΕ δε θα κατέβουν μαζί στις εκλογές θα είναι κακή φάση, φάση κακή είναι θα

Όλο και περισσότερο στο Life of Brian μοιάζει η ελληνική πραγματικότητα που βιώνουμε


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2019

Το ότι ακόμα και τα καλύτερα ντουέτα μπορούν να σπάσουν είναι η θλιβερή αλήθεια που επιβεβαιώνει η λήξη της εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ. Παρά τη συνεργασία τους σε τέσσερις συνεχόμενες εκλογές (Μάιος και Ιούνιος 2012, Ιανουάριος και Σεπτέμβριος 2015), οι δύο μαοϊκές κομμουνιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να τα σπάσουν, κάτι που όμως δεν μοιράζονται και οι δύο, όπως όλα δείχνουν.

Όλα ξεκίνησαν με κείμενο που εξέδωσε το ΚΚΕ (μ-λ) για τις εκλογές. Εκεί σχολίασε πως η πολυετής πια εκλογική τους συνεργασία δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς, ενώ επίσης φαίνεται και στον κόσμο σαν κάτι που αφορά μόνο τις δύο οργανώσεις.

Όπως εκτιμά το ΚΚΕ(μ-λ):

«H εκλογική συνεργασία των δύο οργανώσεων σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο.»

Σε αυτό διαφώνησε το ΜΛ-ΚΚΕ, το οποίο σχολιάζει ότι η φάση δεν είναι γενικά να γκρεμίζουμε αυτά που χτίζουμε. Για την ακρίβεια μιλάει για σοβαρό σφάλμα των συντρόφων.

Μ-Λ ΚΚΕ το εκτιμά όπως:

«Για μια αρνητική εξέλιξη η οποία θα σκορπίσει κλίμα απογοήτευσης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που είδε και εξακολουθεί να βλέπει με θετικό τρόπο την κοινή μας προσπάθεια.»

Η αλήθεια είναι ότι η μετά από χρόνια μοναξιάς συνεργασία των δύο κομμάτων, τα οποία εκτός από τα ονόματά τους αντικατοπτρίζουν και διαφορετικές απόψεις για το μαοϊσμό, είναι κακή εξέλιξη. Ο λόγος είναι ότι βασικά επιβεβαιώνει πως δε ζούμε σε πραγματική πραγματικότητα, αλλά σε σκετσάκι των Monty Python.

Δύσκολα τα πράγματα, πράγματα τα δύσκολα.

 

 

Best of internet