Quantcast
THE STREAM

Ένα κιλό φούντα σε αμπαλάζ «Happy Birthday» μετέφεραν εντερπρενέρ στην Ηλεία

Αυτά πρέπει να ήταν τα πιο χαρούμενα γενέθλια της ιστορίας


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2019

Το ιδανικό περιτύλιγμα για το τέλειο δώρο είχαν πατεντάρει δύο εντερπρενέρ της φούντας στην Ηλεία, όπως ανακάλυψε μια επιχείρηση της  Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, η οποία έχει ολοφάνερα μεγάλη εμπειρία στο ζήτημα. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive, η εδώ και τρεις μήνες δραστηριότητα των δύο αδερφών επιχειρηματιών, ηλικίας 53 και 58 χρονών από τα εξωτικά Μακρίσια Ηλίας, αξιοποιούσε το χωριό του Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σαν βάση για να φέρνει χασίς από την Αθήνα στην περιοχή τους και στον Πύργο και όπως φαίνεται κατάφερε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό branding για το προϊόν της.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπορος που έφερνε την πραμάτεια του στο σπίτι των δύο αδερφών στα Μακρίσια χρησιμοποιούσε κάτι εξαιρετικά wholesome για τη μεταφορά του ενός κιλού φούντας: Ένα πακέτο με πολύχρωμο περιτύλιγμα που έγραφε “Happy Birthday”, το οποίο σίγουρα μπορεί να εξασφαλίσει υπέροχα γενέθλια.

Εκεί ακριβώς συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ..Όπως φάνηκε από την έρευνα, ο 58χρονος ήταν chief και έκανε την διακίνηση, ο 53χρονος έκανε την αποθήκευση και ο 42χρονος αλλοδαπός συνέταιρος έφερνε το εμπόρευμα, περίπου μία φορά το μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων ψευδώνυμα και κωδική φρασεολογία για να γίνει καλά η δουλειά.

Το τελικό συμπέρασμα των αστυνομικών ήταν ότι οι τρεις άντρες είχαν τουλάχιστον 57 τακτικούς πελάτες στην περιοχή, στους οποίους πούλησαν κάπου 6 κιλά κάνναβη. Με τιμή κάπου τρία ευρώ το γραμμάτιο λιανική, κατάφεραν να βγάλουν παραπάνω από 18000 ευρώ. Στην έρευνα που έγινε σε σπίτια και αυτοκίνητα παρουσία δικαστικού λειτουργού, η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε ένα κιλό και (86) γραμμάρια κάνναβης, 12.650 ευρώ, μια μηχανική ζυγαριά, κάμποσες κάρτες sim , νάιλον συσκευασίες μια συσκευή θερμοκόλλησης τους και ένα αυτοκίνητο.

Τελικά, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Η δικογραφία σε βάρος τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ένα βραβείο για το εξαιρετικό αμπαλάρισμα τους αξίζει αν η ελληνική επιχειρηματικότητα σέβεται έστω και λίγο τον εαυτό της.

 

Best of internet