Quantcast
THE STREAM

Προφητεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ετοιμάζεται να δώσει ο Καραμανλής, μπορεί και όχι, προχωράμε

Ο χρησμός του Κώστα Καραμανλή για το μεγάλο ζήτημα της χώρας έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, μάλλον δηλαδή


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2019

Μπορεί να μην έχουμε πλέον Πυθία, όμως έχουμε τον Κώστα Καραμανλή: Ο άνθρωπος, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με τη λέξη «κύκλους» σε συγκρίσιμο βαθμό με τον Τάκη τον Κυριλέ, είναι ο go to άνθρωπος στη χώρα αν θέλει κανείς να λάβει χρησμούς. Η μόνη έγνοια αυτού που θέλει να μάθει το μέλλον είναι αν ο Κωστάκης είναι πολύ απασχολημένος να παίζει με το τρενάκι που πήρε στα παιδιά του.

Μια τέτοια παρέμβαση και μάλιστα δημόσια αναμένεται να κάνει ο αρχοντικότερος πολιτικός που πέρασε από τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, με το θέμα να είναι φυσικά η Συμφωνία των Πρεσπών. Το ενδιαφέρον εδώ είναι το εξής: Καταρχάς, θα είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μύστης (και πρώην πρωθυπουργός, σε περίπτωση που το ξεχάσατε), θα μιλήσει για το μεγάλο θέμα που έχει παραχαράξει το δημόσιο διάλογο στη χώρα.

Πέρα από αυτό τον σημαντικό πλην ξενέρωτο λόγο, υπάρχει και μια ακόμη καλύτερη διάσταση σε αυτό: Πολύ πιθανόν ο Καραμανλής να πάρει θέση για τις κατηγορίες που έρχονται από το Μαξίμου και από πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο γίγαντας Αντώναρος, οι οποίες αναφέρουν ότι στην Νέα Δημοκρατία κάνει πλέον κουμάντο μια εθνικιστική πτέρυγα που δεν έχει σχέση με τη γραμμή που πρέσβευσε η ΝΔ επί Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008.

Θυμίζουμε αυτό:

Και βασικά αυτό:

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Κωστάκης δεν έχει πει κάτι δεν έχει πει κάτι, εκτός από το να στηρίξει, μέσω των περίφημων κύκλων εννοείται, μια ομιλία που είχε κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 15 Ιουνίου 2018.

Μέχρι στιγμής, και παρότι αρκετές φορές έχει προεξοφληθεί δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί ευθέως για το αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εκεί, η Ντόρα είχε δηλώσει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία που προκύπτει από παραχωρήσεις της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της ιθαγένειας είχε σχολιάσει πως η ελληνική θέση ήταν ανέκαθεν μία που να μιλάει για «πολίτες της τάδε χώρας».

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός της γλώσσας θα πρέπει να προκύπτει από τη νέα ονομασία του κράτους. Το σχόλιο των κύκλων Καραμανλή ήρθε μία μέρα μετά, και ήταν το εξής:

«H ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης.»

Αν τελικά η προφητεία για την προφητεία Καραμανλή αποβεί αληθινή, το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού θα έρθει γραπτά μέχρι την Παρασκευή. Μέχρι τότε, το μόνο που θα ακούγεται από τη μεριά του θα είναι ο γνώριμος ήχος του Playstation.

 

Best of internet