Quantcast
THE STREAM

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης σε ηλικία 61 χρόνων

Μετά απο πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2019

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν την τελευταία ώρα δημοσιογραφικά μέσα ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το βιογραφικό του σημείωμα γράφει:

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου 1958.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εξπρές», «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show («Νοκ Άουτ», «Μπίλιες»).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα ΑΕ».

Τα τελευταία χρόνια απασχόλησε την επικαιρότητα λόγω της εμπλοκής του σε μια σειρά από ζοφερές πολιτικές και νομικές υποθέσεις και σκάνδαλα όπως η υπόθεση Ζαχόπουλου, για την οποία και του προσδόθηκε το παρατσούκλι «κομιστής», ενώ καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκιση. Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού ύψους 5,5 εκ. ευρώ.

Τόσο ο ίδιος σαν δημοσιογράφος όσο και η εφημερίδα του «Πρώτο Θέμα» που δημιούργησε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε, παραμένει εως και σήμερα στόχος κριτικής για το δημοσιογραφικό της ύφος, τις κατηγορίες για «στημένα» ρεπορτάζ που μεροληπτούν υπέρ του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, εκβιαστικές τακτικές, περιστατικά όπως η δημοσίευση της φωτογραφίας του χτυπημένου από μαχαίρι Παύλου Φύσσα αλλά και σεξισμό, ρατσισμό και ομοφοβία.

Best of internet