Quantcast
THE STREAM

Καταγγελία: Μετανάστης και μαθητές έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς την Κυριακή

Ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από το συλλαλητήριο, άσχετοι περαστικοί έπεσαν θύματα επίθεσης από φασιστοειδή


Κώστας Αρβανίτης · 22 Ιανουαρίου 2019

Δεν περιορίστηκαν σε ξυλοδαρμούς Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στα πέριξ του Συντάγματος την Κυριακή οι Χρυσαυγίτες και λοιποί ακροδεξιοί, οι οποίοι έκαναν την παρουσία τους αισθητή στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στη διάθεση του Luben, ακόμη και ανήλικοι μαθητές που δεν είχαν καμία σχέση με το συλλαλητήριο δέχθηκαν την επίθεση των ακροδεξιών και μάλιστα σε άσχετο σημείο, μακριά από το συλλαλητήριο, το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Το στόρι έχει ως εξής: Το απόγευμα της Κυριακής, μία παρέα που αποτελούνταν από τρεις μαθητές και μια μαθήτρια ηλικίας 17χρονών άραζε σε ένα παγκάκι στον Κεραμεικό, στο σημείο που η Ερμού συναντά την Πειραιώς. Η παρέα των 17χρονων παιδιών δεν συμμετείχε στο συλλαλητήριο, όπως φανερώνεται από τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο σημείων.

Ξαφνικά μια ομάδα 20 περίπου φασιστοειδών έκανε την εμφάνισή της. Η ομάδα φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλες και κρατούσε παλούκια, χωρίς τα γνωστά φασιστικά διακριτικά όπως μαίανδρους και κέλτικους σταυρούς. Οι ακροδεξιοί πρώτα επιτέθηκαν σε έναν 22χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, τον οποίο χτύπησαν και κυνήγησαν, για να στραφούν στη συνέχεια προς τους μαθητές τους οποίους ξεκίνησαν να ανακρίνουν κανονικά.

Η πρώτη ερώτηση ήταν «αν είναι Έλληνες». Όταν όμως τα παιδιά απάντησαν ότι είναι, τα φασιστοειδή απάντησαν πως «και αυτοί που έκαψαν την ελληνική σημαία ήταν Έλληνες» και απαίτησαν από έναν από τους μαθητές να τους δώσει το κινητό του. Αυτός αρνήθηκε, οπότε οι ακροδεξιοί άρχισαν αμέσως να τον χτυπούν στο πρόσωπο, όπως ανέφερε το δεύτερο θύμα της επίθεσης, όταν προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Αυτός ήταν ένας από τους συμμαθητές του προσπάθησε να τον καλύψει με το χέρι του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί κι αυτός άγρια επίθεση από τους ακροδεξιούς, σύμφωνα με τον ίδιο: Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον έριξαν κάτω, όπου συνέχισαν να του κλωτσάνε το κεφάλι, όπως ανέφερε το θύμα. Το αποτέλεσμα ήταν ο δεύτερος να σπάσει το οστό κάτω από το μάτι του και να διαταραχθεί η όρασή του, ενώ ο συμμαθητής με το κινητό και ο Πακιστανός έχουν σπάσει τις μύτες τους, όπως ανέφερε το θύμα.

Αυτές είναι οι εικόνες του 17χρονου παιδιού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, την οποία δημοσιεύουμε με την άδεια του:

Όπως αναφέραμε χθες, το φαινόμενο των ορδών από οργισμένους ακροδεξιούς που με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχουν βγει τσάρκα και τραμπουκίζουν κόσμο φαίνεται να αποκτά μια ακόμα πιο ανησυχητική τροπή.

 

 

Best of internet