Quantcast
THE STREAM

Τοιχογραφία με τον Παΐσιο έφτιαξαν θεοσεβούμενοι γκραφιτάδες στη Θεσσαλονίκη

Φίφτι φίφτι, ορθοδοξία και γκραφίτι, MC και Άγιος, μέσα στην Πολίχνη


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2019

Δε νομίζουμε πως περίμενε κανείς ποτέ ότι η πρακτική του γκραφίτι θα συνδεθεί με τον αγαπημένο ήρωα κάθε Έλληνα παραθρησκευτικού που σέβεται τον εαυτό του, όμως στην Ελλάδα του 2019 η ζωή είναι εδώ για να μας ξαφνιάζει. Έτσι, ο πιο famous ιερομόναχος της χώρας όχι μόνο έχει χαρίσει το όνομά του σε ένα δρόμο στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, αλλά η κεντρική πλατείας της περιοχής μόλις απέκτησε μια μεγάλη τοιχογραφία του, σε 100% δρομίcio στυλ.

Καλά καταλάβατε, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (ο οποίος πριν ενταχθεί στο ορθόδοξο crew έφερε το όνομα Αρσένιος Εζνεπίδης) έγινε γκραφίτι, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί το αν υπάρχουν και ράπερς οπαδοί του. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι το γκραφίτι είναι αρκετά έντεχνο (όπως το στυλ του δρόμου) και μεγάλο σε μέγεθος, αν και για κάποιο λόγο ο Άγιος έχει ένα ιδιαίτερα πικραμένο ύφος, σαν άκουσε μόλις ότι τελείωσαν τα παϊδάκια στη χασαποταβέρνα που μόλις μπήκε.

Η ανφάς εκδοχή του Αγίου πλαισιώνεται από ένα τοπίο με βράχια, δέντρα και ουρανό. Δείτε το τεχνούργημα:

Αν κάποιος ένα λοιπόν ένα #10yearchallenge για τα γκραφίτι της Θεσσαλονίκης, θα έβλεπε το εξής υπέροχο:

Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε εδώ πως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παΐσιος γίνεται γκραφίτι, δε περίπτωση που τον περάσατε για κανένα φλώρο. Κάτι αντίστοιχο, αν και λιγότερο εντυπωσιακό ομολογουμένως, έγινε το καλοκαίρι του 2016 στη Σάμο:

Καλή η Σάμος, αλλά κι από Πολίχνη μεριά έχει δικά μας παιδιά.

 

Best of internet