Quantcast
THE STREAM

«Θα ισοπεδώσουμε βραχονησίδα αν ανέβουν Τούρκοι» δήλωσε ψύχραιμα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Η διεθνής συζήτηση στην περιοχή δεν πρέπει να έχει περάσει περίοδο μεγαλύτερης χαλαρότητας


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2018

Είναι πάντα χαρμόσυνο να βλέπουμε πως η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία είναι ψύχραιμες και χαλαρές και αυτό βγαίνει και στον κόσμο. Μια επιβεβαίωση για αυτή την κατάσταση ήταν και οι τελευταίες δηλώσεις του πιο υψηλόβαθμου στρατιωτικού της χώρας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη, όταν αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά σε περίπτωση που υπάρξει σκυλοκαυγάς με την Τουρκία για κάποια βραχονησίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αξιοποίησε την ετήσια καθιερωμένη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες για να πει πως το βασικό είναι να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή και πως αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουν. Τόνισε επίσης πως αυτό θέλουν και οι ΗΠΑ, το οποίο μάλλον είναι εξίσου σημαντικό με το τι θέλουν η Ελλάδα, η Τουρκία και το υπόλοιπο γειτονικό παρεάκι, αν όχι περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ναύαρχος πλαισίωσε τα καλέσματα για ειρήνη και αγάπη με την ψύχραιμη και αρκετά χολιγουντιανή δήλωση πως αν τύχει και βρεθεί στη λάθος βραχονησίδα η Τουρκία, τότε το περήφανο έθνος μας θα ανατινάξει τη βραχονησίδα για καλό και για κακό. Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση, την οποία όπως ξεκαθάρισε έχει επιλέξει η ίδια η κυβέρνηση ως θέση

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση.»

Εκτός από αυτή τη βγαλμένη από το Χόλιγουντ στιγμή, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και στο πως παίζει η χώρα μας παίζει μπαλίτσα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο ενάντια στην Τουρκία. Πάντα για να κάνουμε το χατίρι των ΗΠΑ βέβαια, των οποίων ο σκοπός είναι προφανώς να γίνει η ευρύτερη περιοχή ένας επίγειος παράδεισος:

«Oι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία.»

Παρά τα κονέ με Αιγύπτιους, Ισραηλινούς και άλλους όμως, ο ναύαρχος ξεκαθάρισε πως βασικά θα πρέπει να φροντίσουμε κάπως να κάτσουν όλα τα παιδάκια ήσυχα, γιατί αν φτάσει η ώρα του διεθνούς ταβερνόξυλου, η χώρα μας κατά κάποιο τρόπο θα μείνει forever alone:

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί.»

Πιστεύουμε πάντως ότι η όλη συζήτηση για ισοπέδωση βραχονησίδων δείχνει με βεβαιότητα ότι το κλίμα ειρήνης και αδελφοσύνης στην Ανατολική Μεσόγειο θα μακροημερεύσει.

(πηγή)

Best of internet