Quantcast
THE STREAM

Προσωπικότητα της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο μπαμπάς μας Τζορτζ Σόρος

«Προσωπικότητα της χρονιάς» για το 2018 ανακήρυξαν τον Τζορτζ Σόρος οι Financial Times


THE NEWSROOM · 19 Δεκεμβρίου 2018

«Προσωπικότητα της χρονιάς 2018» ανακήρυξε τον εργοδότη μας και είδωλο μας, Τζορτζ Σόρος, η γνωστή βρετανική εφημερίδα Financial Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν τον διάλεξαν για τα ωραία του μάτια, καθώς όπως τονίζει, «η επιλογή της “προσωπικότητας της χρονιάς” από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά, η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί».

Οι Financial Times χρησιμοποίησαν την περιγραφή «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds» για τον 88χρονο δισεκατομμυριούχο, φιλάνθρωπο και καταστροφέα παραδοσιακών εθνικών αξιών. Δεν είναι μόνο αυτό όμως για την εφημερίδα ο Τζορτζ Σόρος, με τη δεύτερη του ιδιότητα είναι και ο λόγος για τον οποίο βραβεύεται, καθώς είναι και «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοικτής κοινωνίας», ο οποίος «χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Παρά τη μεγάλη του ηλικία, ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος είναι ιδιαίτερα ενεργός στην προσπάθεια αλλοίωσης του ευρωπαϊκού πολιτισμού, με τον αγώνα του αυτό να τον έχει οδηγήσει σε κόντρα με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, η οποία έχει κατεβάσει ολόκληρη σειρά νόμων με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος». Να σημειωθεί πως η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο όπου φοιτητές διαδήλωσαν μαζικά στη Βουδαπέστη, ζητώντας να παραμείνει στη χώρα ο Σόρος και τα ιδρύματά που χρηματοδοτεί, ενώ πρόσφατα εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιό του στις ΗΠΑ.

Όπως και να’χει, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ sugar daddy μας.

(πηγή)

Best of internet