Quantcast
THE STREAM

Λαθροκυνηγός ελαφιών καταδικάζεται να βλέπει το Μπάμπι της Ντίσνεϊ κάθε μήνα στη φυλακή

Μια αρκετά πρωτοποριακή ιδέα σωφρονισμού μας έρχεται από το Μισούρι των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2018

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και υπέρ του δέοντος πρωτοποριακή οπτική για το σωφρονισμό μας έρχεται από την πολιτεία Μισούρι των ΗΠΑ, με το πειραματόζωο για την εφαρμογή της ποινής να είναι ένας κατά συρροή λαθροκυνηγός ελαφιών. Σύμφωνα με την απόφαση ενός δικαστή της πολιτείας, μετά από κάμποσες παραβιάσεις του νόμου ο βετεράνος διώκτης των ελαφιών θα πρέπει να παρακολουθεί τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα την κλασσική την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι» της Ντίσνεϊ.

Όχι, ο δικαστής δεν πήρε ναρκωτικά. Καταρχάς, το σενάριο της ταινίας σχετίζεται άμεσα με το βιογραφικό του κυνηγού Ντέιβιντ Μπέρι, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή ενός ελαφιού, του οποίου η μητέρα σκοτώνεται από έναν κυνηγό. Κατά δεύτερον, το υποχρεωτικό φροντιστήριο του Μπέρι στον Ντίσνεϊ θα γίνει κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, καθώς ο κυνηγός έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακής.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές δε θεωρούν την υπόθεση ανέκδοτο. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, εκτιμάται πως ο Μπέρι και το σόι του όχι απλά σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια την τελευταία τριετία, αλλά τα σκότωναν για το κεφάλι τους και μόνο, το οποίο κρατούσαν για τρόπαιο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ, το υπόλοιπο σώμα τους ήταν άχρηστο και το πετούσαν. Η έρευνα που κατέληξε στο να συλληφθεί και να καταδικαστεί ο Μπέρι έχει χαρακτηριστεί «μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει στην Πολιτεία για το ζήτημα της λαθροθηρίας». Να σημειωθεί ότι με την προβολή της ταινίας θα ξεκινήσουν και τα Χριστούγεννα του καταδίκου, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του «Μπάμπι» να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί εδώ ότι μια μερίδα του Ίντερνετ φάνηκε να ενθουσιάζεται με την καταδίκη του Μπέρι

Άλλοι αποφάνθηκαν ότι η ποινή παραείναι σκληρή

Ενώ άλλοι έχουν ακόμη πιο εφευρετικές ιδέες για την τιμωρία του:

Αν μη τι άλλο, η ταινία είναι αρκετά cute παρά την ηλικία της:

Κανονικά πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν υπάρχει κάποιο σπλάτερ θρίλερ με ελάφια να παίρνουν εκδίκηση από κυνηγούς.
(πηγή

Best of internet