Quantcast
THE STREAM

Το βαπόρι απ’τη Συρία με φορτίο 6 τόνους χασίς έπιασε το λιμενικό στην Κρήτη

Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια της Μεσογείου λογικά


THE NEWSROOM · 13 Δεκεμβρίου 2018

Μια ποσότητα αντίστοιχη και μεγαλύτερη από την την πλημμύρα σοκολάτας που έζησε χτες η Γερμανία εντόπισε το λιμενικό σε πλοίο στην Κρήτη. Το είδος της σοκολάτας είναι που διαφέρει, καθώς η πολύωρη έρευνα των αρχών στο πλοίο «ΝΟΚΑ» που έχει αγκυροβολήσει στο Ηράκλειο βρήκε κάπου 6 τόνους χασίς σε μορφή σοκολάτας, ποσότητα η οποία μπορεί να κάνει όλα τα αλάνια της χώρας να κλάψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου Cretapost, το μαγικό βαρκάκι είχε αρχικά εντοπιστεί στα ανοιχτά της Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα. Το λιμενικό, έχοντας πληροφορίες πως το πλοίο κουβαλάει και δωράκια εκτός από το κανονικό φορτίο, το μετέφερε στο λιμάνι Αθερινόλακκου στη Σητεία για να ξεκινήσει εκεί η έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλοίο, το οποίο έχει Συριακή σημαία και είχε ξεκινήσει λίγες μέρες πριν από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Λιβύη, στην αρχή δε βρέθηκε τίποτα περίεργο. Το λιμενικό δεν εγκατέλειψε όμως, οπότε αποφασίστηκε το πλοίο να πάει στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα μπορούσε να βοηθήσει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μαζί με αστυνομικό σκύλο.

Μετά από δύο μέρες ψάξιμο, η έρευνα έδειξε ότι τα κοντέινερ του πλοίου είχαν διπλό πάτο, έτσι ώστε να έχουν πάνω τα διάφορα μπανάλ προϊόντα και κάτω τη σοκολάτα. Η συνολική μπάζα από τα οχτώ κοντέινερ του καραβιού ήταν κάτι παραπάνω από έξι τόνοι χασίς, οι οποίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα μπορεί να δείξουν ότι το πλοίο μετέφερε άλλους τόσους.

Αν μάλιστα το φορτίο φτάσει όντως τους δώδεκα τόνους, θα μιλάμε για ένα ρεκόρ που θα ξεπεράσει και το θρυλικό «Βαπόρι απ’την Περσία». Το δε πλήρωμα του καραβιού που μετέφερε το δώρο τις γιορτινές αυτές μέρες ως ο Άι-Βασίλης των χασικλήδων, συγκεκριμένα δέκα Σύριοι και ένας Ινδός, θα βρεθεί σύντομα στα δικαστήρια.

Το βαπόρι απ’τη Συρία, πιάστηκε έξω απ’τη Σητεία.

 

Best of internet